Casa Blanco

3 juli 2015
FullSizeRender (38)

In een voormalig fabriekspand fleuren Helene en Herbert de Wit het Tilburgse dwaalgebied op met hun kleurrijke Casa Blanco. Geïnspireerd door Ibiza, halen ze een stukje van de Spaanse zon naar Nederland.

Het witte huis

Casa Blanco is vernoemd naar de achternaam van het echtpaar. “Ik hou ervan om lekker dwars te zijn, dus we hebben ons ‘witte huis’ lekker helemaal oranje geverfd”, grinnikt Helene. Ze zet haar twee levensgrote polyester koeien elke dag met liefde buiten voor het pand. “Ik krijg ontzettend goede zin van die beesten. Ze krijgen iedere dag een aai over hun bol. Sterker nog, ze hebben zelfs namen: Bertha en Bea”, lacht ze.

FullSizeRender (39)

Ibiza

De binnenkant van het pand is een kleurrijke verzameling van van woonaccessoires en meubels. Elke hoek van het 500 vierkante meter grote pand wordt benut. Van kunstig gevlochten manden, tot kleurrijk servies, je kunt het zo gek niet bedenken of Casa Blanco heeft het. “Het is zo leuk om te zien dat mensen een rondje doen en vervolgens nog maar een, omdat ze niet uitgekeken raken.’ De winkel is helemaal geïnspireerd op Ibiza, de favoriete vakantiebestemming van het koppel. Elke keer dat ze op vakantie gaan, voert de reis ze naar het Spaanse eiland. Helene: “Ibiza is natuurlijk een geweldig feesteiland, maar niet veel mensen weten dat je er ook heerlijk kunt loungen. Dat is wat we met onze winkel ook proberen te bereiken, dat zomerse lounge-gevoel.”

FullSizeRender (37)

Mercado d’Ibiza

De liefde voor Ibiza leidde afgelopen juni zowaar tot een heuse Ibizamarkt in de Spoorzone. In samenwerking met Tillywood stonden er meer dan 100 kraampjes op Mercado d’Ibiza. Behalve kraampjes met kleding, sieraden en meubels waren er zelfs een waarzegster en een tatoeëerder. De markt ging boven verwachting goed en het plan is dan ook om hem in het najaar nog eens dunnetjes over te doen. “Het zou leuk zijn om een groot eindfeest te organiseren om lekker mee na te zomeren. Dat doen de grote discotheken van Ibiza ook aan het einde van het seizoen”, vertelt Helene.

FullSizeRender (30)

Kleding

Voordat het Helene en Herbert Casa Blanco begonnen, zaten ze in de kledingbranche. Het echtpaar had winkels in Tilburg, Den Bosch en Waalwijk. Een jaar geleden was Helene het ondernemersbestaan beu en besloot voor een baas te gaan werken. Maar toen werd Herbert op slag verliefd op dit pand en veranderde de plannen. Casa Blanco was geboren. In het begin werd er achter in de winkel nog kleding verkocht, maar na een tijdje besloot het echtpaar helemaal te stoppen met de kleding. “Ik zat al vanaf mijn 18de in de kledingbranche en was helemaal klaar met dat gemauw. ‘Maakt dit jurkje me niet dik?’ Hou toch op met dat gezeur”, zegt Helene.

FullSizeRender (36)

Geen webshop

Wil je een van die mooie items van Casa Blanco kopen? Dan zul je toch echt naar de winkel moeten, want Helene doet niet veel aan een webshop. “Kom maar gewoon naar de winkel. Ik vind al die webwinkels maar een slechte ontwikkeling” zegt Helene stellig. Bovendien staat de koffie voor je klaar in de winkel. Hou overigens wel de Facebook van de winkel in de gaten, want daar is Casa Blanco wèl heel actief.

FullSizeRender (41)

CASA BLANCO
Fabriekstraat 55
5038 EM
Tilburg
info@casablanco.nl

 

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter