Geef je sidetable een gouden randje

1 juni 2015
Materials

Het leuke aan IKEA meubels is dat het door hun simpele design vrij makkelijk is om ze een upgrade te geven. Wij vonden een simpele, maar doeltreffende handleiding om deze tafelpoten te vergulden. Natuurlijk hoef je niet per se dit bureau te gebruiken. Neus eens rond in je kelder, schuur of in de tweedehandswinkel op de hoek voor een goed exemplaar. 

Allereerst, wat hebben we nodig voor deze transformatie?

– Een setje met imitatiebladgoud, lijm en lak
– Metallic spuitverf goud (optioneel)
– Een IKEA Besta Burs bureau of een tafel die je zelf ergens hebt opgesnord

Ook fijn: Als je de tafel al hebt, ben je aan je voor de rest maar €38 kwijt aan het doe-het-zelven.

1

Stap 1:

Je hoeft deze stap niet per se uit te voeren, maar het geeft wel het mooiste resultaat. Leg allereerst kranten of folie onder je bureau zodat je vloer niet vies wordt. Spray de tafelpoten goud met de spuitverf, om eventuele gaten in het bladgoud te maskeren. Een simpele oplossing uit voorzorg.

2

Stap 2:

Als de verf is opgedroogd, kun je beginnen met het bladgoud. Pak een penseel uit de kit en smeer de lijm uit de bladgoudkit over de poten heen.  Wacht een minuut of twee voordat je het bladgoud gaat plakken. De lijm heeft wat tijd nodig om plakkerig te worden. Werk poot voor poot.

3

4

Stap 3:

Breng het bladgoud aan op de poten. Pak 1 vel tegelijkertijd, vouw het om de poten heen en druk het goed aan. Waarschijnlijk scheurt het hierdoor kapot, maar dat maakt niet uit. Druk het gewoon goed aan. Door de scheuren zal het bladgoud een mooie antieke look krijgen. Als je grote gaten hebt, kwast je gewoon wat extra lijm over het gat en vul je het op met een kleiner stukje bladgoud.

6

Stap 4:

Breng de beschermende lak aan over het bladgoud met het andere penseeltje.

IMG_6139

 

Kijk ook eens naar

2 Reacties

  • Reply Maartje 13 november 2016 at 06:23

    Ga gelijk aan de slag! Maakt het materiaal van de poten uit? En de kit is niet meer beschikbaar voor het bladgoud, hebben jullie nog een andere site?

    Groetjes Maartje

  • Laat een reactie achter