Hotspot: JAXX Marina in de Tilburgse Piushaven

29 juli 2019
Foto 17-03-19 22 12 29 (1)

De Tilburgse Piushaven is bruisender dan ooit. En sinds dit voorjaar is het gebied een mooie hotspot rijker met de opening van JAXX Marina. Op het zonovergoten terras aan het water kun je onder meer neerstrijken voor een kwalitatief natje en droogje. Maar dat is niet alles!

Halverwege maart opende JAXX Marina zijn deuren aan de gezellige Piushaven. Naast de hoogwaardige kwaliteit in (speciaal)bier, wijn en spijs, heeft het pand een bijzondere verrassing. Eentje die je pas ziet, zodra je er binnenstapt. Je gaat hier een weelderige, doch strak gestylede urban jungle tegemoet, waar diverse wanden volledig bekleed zijn met tropische planten. Wauw factor? Jazeker!

Het concept

“JAXX Marina is natuurlijk niet zomaar uit de lucht komen vallen”, zo vertelt gastheer Maarten Hoppenbrouwers. “Eigenaren (en echtpaar) Kees en Marloes Lankhaar zijn geen vreemden in de horecabranche. Beide zijn ook eigenaren van Bistro Tante Pietje in Den Bosch en van Brasserie Pastis in Rosmalen. JAXX Marina is daarmee hun derde en nieuwste horecabedrijf, waar je zeker invloeden van hun andere bedrijven terugziet.

Zowel de lunch- als dinerkaart is toegankelijk en er is eigenlijk voor iedereen wel wat wils. Dat geldt ook voor de speciale kinderkaart, waar gerechten als carpaccio, sashimi en kroketten op staan. En met een beoogde doelgroep van 0 – 114 jaar (leeftijd van de oudste Nederlander) heten we echt iedereen welkom!” Aldus Maarten.

Foto 17-03-19 22 12 30 (1)

Foto 17-03-19 22 12 36

Bijzondere eyecatchers

Een absolute eyecatcher is de enorme droogkast. Voor degenen die een ‘droogkast’ enkel associëren met een item voor het washok volgt hier een kleine uitleg. Dit is een kast welke speciaal ontwikkeld is voor het drogen van voedingswaren, zoals vlees. Hierdoor kun je het hele jaar door ideale omstandigheden creëren om diverse vleeswaren te bewaren en drogen. Benieuwd hoe dat eruitziet? Dan hoef je enkel JAXX Marina binnen te lopen, want door de prominente plek in het pand kun je deze niet missen.

Dezelfde droogkast is de basis van een aantal van JAXX’s signature dishes. Deze bestaan voornamelijk uit vleesgerechten, zoals rib-eye, entrecote, chateaubriand én zo nu en dan een Tomahawk dry-aged ribstuk. Bij deze laatste geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Naast deze bijzondere kast vind je hun volledige wijnkaart in de vorm van een wijnkast. Als bezoeker kun je dus létterlijk een kijkje nemen in het assortiment wijnen.

Foto 17-03-19 22 12 29 (2)

Instagramwaardig interieur

Als interieurplatform moeten we uiteraard ook nog even uitweiden over de inrichting van deze voormalige Verkade fabriek. Het gehele interieur is ontworpen en samengesteld middels een nauwe samenwerking tussen Kees Lankhaar en Perry Henkelman (Living Home Interiors).

Maarten: “Vanaf een jaar voor de opening werden er al plannen gesmeed voor het concept en een bijpassende inrichting. De heren hebben hierbij invloeden uit Instagramwaardige New Yorkse restaurants meegenomen. Denk aan bakstenen muren, hoge plafonds en veel, heel veel planten. Daarvoor verleende deze voormalige fabriek zich natuurlijk perfect! Uiteindelijk zorgde deze mix van stijlen voor een chique urban jungle in een industriële sfeer.”

Staat er binnenkort een bezoek aan Tilburg op de planning? Maak dan zeker even een stop bij de knusse Piushaven!


Volg Meubeltrack ook op InstagramPinterest en Facebook voor een flinke dosis interieur-inspiratie!

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter