Ogreen Clean Machines: een groen medicijn

17 november 2015
Ogreen Clean Machines werken luchtzuiverend

Het belang van planten in huis wordt nogal eens onderschat. Kamerplanten fleuren het huis op, zuiveren de lucht en voorzien ons van zuurstof. Niet onbelangrijk, aangezien de lucht binnenshuis vaak behoorlijk vervuild is. Ramon Bentvelzen bedacht daarom het concept Ogreen Clean Machines: kamerplanten die specifiek zijn uitgezocht op hun grote luchtzuiverende vermogen, onderbouwd met wetenschappelijk onderzoek. De Ogreen Clean Machines zijn bovendien niet alleen goed voor jouw gezondheid, maar zien er ook nog eens trendy uit. Wat wil een mens nog meer? 

Jouw huis maakt je ziek

Laten we allereerst beginnen met een vraag. Waar vind je de schoonste lucht: in de gemiddelde straat in een stadscentrum of in jouw woonkamer? Vermoedelijk antwoordde je de lucht in jouw woonkamer, maar dat is fout. Het is zeer waarschijnlijk dat jouw woonkamer het meest beroerd uit deze test komt. De lucht binnenshuis is vaak wel vijf keer meer vervuild dan buiten.  Giftige stoffen als formaldehyde en benzeen komen vaak in hoge concentraties voor in woningen, veroorzaakt door alledaagse producten als printers, tapijt of zelfs de prints op jouw kleding. Omdat onze huizen tegenwoordig allemaal super goed geïsoleerd zijn, blijft die vervuilde lucht in jouw huis hangen. Tel daarbij op dat we tegenwoordig maar liefst tachtig à negentig procent van de tijd binnenhuis doorbrengen en de gevolgen voor jouw gezondheid zijn niet te overzien. Even schrikken, hè?

 

8fb3f78a-bbcd-4a7d-93ef-faa793d17ebf

 

 

Groene luchtzuiveringsinstallatie

Gelukkig is niet alles verloren. De planten van Ogreen Clean Machines bieden een uitkomst. Het bedrijf nam een wetenschappelijk onderzoeksbureau in arm om samen de beste ‘groene machines’ te vinden. De kamerplanten zijn namelijk specifiek uitgezocht op hun luchtzuiverende vermogen en rekenen effectief af met schadelijke fijnstof en andere luchtvervuiling in huis. Zo behoren klachten als een onverklaarbare droge keel of aanhoudende hoofdpijn snel tot het verleden. Om het jou gemakkelijk te maken is op elke verpakking precies aangegeven hoeveel vierkante meter lucht de Ogreen Clean Machines zuiveren. Ramon legt uit dat niet zomaar elke plant in aanmerking komt voor zijn collectie. “Hoewel iedere plant lucht zuivert, blijft dit voor de meeste planten beperkt tot maar één of twee vierkante meter. Dat vonden wij niet genoeg. Alleen planten tien of meer vierkante meter lucht zuiveren, worden in ons assortiment opgenomen”, vertelt hij trots.

 

 

IMG_0574

 

Ogreen Clean Machines op het werk

De planten van Ogreen Clean Machines komen niet alleen thuis, maar ook op het werk ontzettend goed van pas. Iedereen kent het gevoel wel na een paar uur vergaderen. Je bent moe,  hebt last van hoofdpijn en kunt niet wachten om het bedompte hok te verlaten. De oplossing is simpel: vul de ruimte met wat mooie kamerplanten. Doordat planten veel giftige stoffen omzetten naar bruikbare en onschadelijke stoffen heb je veel minder last van dit soort vervelende kwalen. Daarnaast wees onderzoek uit dat werknemers een stuk productiever worden van een set planten op kantoor. De arbeidsproductiviteit zag een verhoging van maar liefst vijftien tot negentien procent. Werknemers voelen zich prettiger met planten om zich heen, kunnen zich beter concentreren en ervaren een betere luchtkwaliteit.

 

favo Ramon_vrijdagmiddag borrel (1)

 

Duurzaam geproduceerd

Ramon zit al jaren in de plantenbusiness en zag een aantal jaar geleden de belangstelling voor duurzaam leven steeds meer groeien. “Mensen kopen steeds bewuster, maar naar mijn mening werden planten hierin onvoldoende belicht. Zo ontstond het idee voor Ogreen Clean Machines. De planten sluiten aan bij een bewuste levensstijl. Bovendien zijn ze ook nog eens leuk om te zien en cadeau te geven”, vertelt hij.  Ogreen Clean Machines zijn duurzaam geproduceerd met biologische voeding. Bovendien worden ze worden verpakt in een milieuvriendelijke verpakking die meteen een hit was. Ramon: “Mensen vonden onze verpakkingen zo leuk dat ze de planten erin lieten staan, in plaats van ze om te potten. Helaas is de pot van karton en niet honderd procent waterdicht. Hij gaat wel een paar maanden mee, maar daarna moet je hem weggooien. We zijn nu bezig met een verpakking te ontwikkelen die zowel duurzaam als waterdicht is, zodat dit probleem in de toekomst niet meer aan de orde is.”

 

 

IMG_0578

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter