bankstel

Een bankstel (niet te verwarren met een bank) is een zitcombinatie; een set van meerdere meubels in dezelfde stijl, met een gezamenlijke prijs.  Een zorgvuldig samengesteld bankstel zorgt voor harmonie in een interieur. Het oogt het mooist als alle meubels uit een bankstel in dezelfde ruimte bij elkaar staan.

Bankstel

Voordelen en nadelen van een bankstel

De meeste consumenten kopen een bankstel vanwege het prijsvoordeel en omdat de meubels goed bij elkaar passen. Een nadeel kan zijn dat er meubels in een zitcombinatie zitten die minder bij je smaak passen. Als je slechts twee van de drie meubels wilt kopen, krijgt je het derde stuk er ongewild bij. Vaak zijn de meubels echter ook apart te bestellen.

Soorten en maten bankstelen

De afzonderlijke meubels van een bankstel hebben dezelfde afmetingen als andere banken en fauteuils. Veel voorkomende combinaties van meubels zijn:

  • een 2-zits bank en een 3-zits bank
  • twee banken en 1 fauteuil
  • een bank en 1 of twee fauteuils

Ook hockers en loveseats worden zo nu en dan verkocht in een zitcombinatie

Waar let ik op als ik een bankstel koop?

Beoordeel de verschillende meubels uit de set afzonderlijk, zoals je ook zou doen bij de aankoop van één meubelstuk. Let er op dat alle meubels uit de combinatie aan je eisen voldoen en test niet slechts één meubel uit. Meer informatie vind je op de pagina’s over banken, fauteuils, hockers en loveseats.

Wat kost een bankstel?

De prijs van het bankstel is een optelsom van de prijzen van de verschillende meubels. Vaak is de prijs lager doordat je een combinatie koopt. Je hebt al een budgetbankstel voor 500 euro. In het middensegment betaal je tussen de 1200 en 3000 euro, afhankelijk van de meubels in de zitcombinatie. Een designbankstel koop je voor een bedrag vanaf 3000 euro.

Alternatieven

Als alternatief voor een bankstel kun je losse fauteuils, banken, hockers en andere meubels kopen en zo zelf een combinatie samenstellen. Zitmeubels worden vaak geproduceerd in een serie. Er zijn daarom bijna altijd wel meerdere zitmeubels te koop die qua ontwerp en kleur bij elkaar passen.

Geen reacties

Laat een reactie achter