draaifauteuil

Een draaifauteuil is vergelijkbaar met een gewone fauteuil. Het verschil zit in het onderstel van dit zitmeubel. Bij een draaifauteuil zit hier een draaisysteem, terwijl een gewone fauteuil over het algemeen op poten staat. Draaifauteuils zijn vaak wat minder kolossaal dan gewone fauteuils.

draaifauteuil

Draaifauteuils zijn er in verschillende uitvoeringen. De grotere modellen worden het meest gebruikt in de woonkamer. Kleinere draaifauteuils worden wel eens gebruikt als luxe bureaustoel.

Soorten en maten draaifauteuils

Draaifauteuils die in de woonkamer worden geplaatst, hebben ongeveer dezelfde afmetingen als een gewone fauteuil. Draaifauteuils voor op kantoor zijn kleiner dankzij hun dunnere rug- en armleuningen.

Waar let ik op als ik een draaifauteuil koop?

In de winkel kun je de stevigheid van de draaifauteuil uittesten. De fauteuil rust met zijn hele gewicht op één as in plaats van op vier poten. Ga na of deze as stevig genoeg is en of de stoel niet wankelt. Goede draaifauteuils moeten een aantal jaar garantie op het frame hebben. Om er zeker van te zijn dat je een goed product koopt, let je op de volgende zaken:

Meer informatie is te vinden op de pagina over fauteuils.

Wat kost een draaifauteuil?

Een goedkoop basismodel heb je al voor 120 euro. Voor een draaifauteuil uit het middensegment betaal je ongeveer 300 euro. Als je op zoek bent naar een designmeubel of eisen hebt over de ergonomie, moet je denken aan een bedrag vanaf 1000 euro.

Alternatieven

Als u de draaifunctionaliteit niet belangrijk vindt, is een gewone fauteuil een prima alternatief. Als u dit wel wilt, en de stoel gebruikt tijdens het werk, is een bureaustoel het overwegen waard. Sommige draaifauteuils beschikken over verstelbare rugleuningen. Als u dit fijn vindt, is een relaxfauteuil misschien iets voor u.

Geen reacties

Laat een reactie achter