Eetkamerstoel

Een eettafel is niet compleet zonder eetkamerstoelen. De eettafel is voor veel mensen het middelpunt in huis. De tafel wordt niet alleen gebruikt voor het nuttigen van een maaltijd, maar dient vaak als de ontmoetingsplaats in huis of zelfs als werkplek. Je wilt dan ook een comfortabele stoel om op te zitten. Je gebruikt ze dagelijks dus het is belangrijk dat ze tegen een stootje kunnen.

eetkamerstoel_header

De keuzemogelijkheden in eetkamerstoelen zijn eindeloos. Houten eetkamerstoelen zijn van origine de meest voorkomende modellen. Ze zijn goedkoop, kunnen intensief worden gebruikt en zijn vaak makkelijk te onderhouden. Blank houten meubelen moet je voorbehandelen met een wax, olie of verflaag om de stoel te beschermen tegen krassen en vlekken.

Ga je voor iets meer comfort aan de eettafel kies dan voor een stoel met stevige bekleding die gemakkelijk te onderhouden is. Stof ligt minder voor de hand in verband met vlekken. Kies dan eerder voor een kunststof of lederen bekleding. Een ander veel toegepaste stof in de bekleding van stoelen is Alcantra, een geweven stof van kunstmatige microvezels. Het materiaal is slijtvast en eenvoudig schoon te maken, dus ideaal voor in de eetkamer.

Vraag aan de verkoper in de meubelwinkel advies over de onderhoud van de bekleding. Elk type bekleding vraagt om een ander soort behandeling. Lees hier meer over de verschillende stoffen en materialen die men toepast.

eetkamerstoel_bekleed

Ruimte

De grootte van de stoelen kun je het beste afstemmen op het formaat van je eetkamer. Zorg ervoor dat je nog gemakkelijk rondom de tafel kunt lopen en houd gemiddeld een vrije loopruimte aan van 90 cm.

Houd tussen de stoelen ongeveer 40 cm vrij zodat iedereen aan tafel genoeg bewegingsvrijheid heeft en zorg ervoor dat je de stoelen onder de tafel kunt schuiven. Een eetkamerstoel heeft een gemiddelde zithoogte tussen de 40 en 48 cm. Koop je een eettafel in combinatie met bijbehorende eetkamerstoelen, dan zijn deze maten perfect op elkaar afgestemd.

Heb je een houten vloer? Breng dan viltjes aan onder de poten van de stoelen, dit voorkomt krassen bij het verschuiven.

Prijs

Een simpele houten eetkamerstoel koop je vanaf vijftien euro. De prijzen in het midden en topsegment zijn afhankelijk van het materiaal en het type bekleding. Een gestoffeerde eetkamerstoel met een zit- en rugkussen van hoogwaardig polyether kost gemiddeld tachtig euro. De stoelen beschikken over een houten frame van bijvoorbeeld massief rubberwood of een stalen onderstel. Voor een eetkamerstoel bekleed met een luxe stof of rundleder beginnen de prijzen vanaf tweehonderd euro, afhankelijk van het model.

Alternatief

Breng jij veel tijd door aan je eettafel en beschik je over een ruime eetkamer? Denk dan eens aan een eetkamerfauteuil. Deze stoel is voorzien van armleuningen en een luxe bekleding en biedt net dat beetje extra comfort. Heb je juist niet of nauwelijks ruimte in je eethoek? Kies dan voor een opklapbare stoel of een krukje die je na gebruik makkelijk kunt opstapelen.

Geen reacties

Laat een reactie achter