hocker

Een hocker is een rechthoekig zitmeubel zonder rug- of armleuningen. Het meubel bestaat uit puur een zitvlak en heeft meestal dezelfde kleur en hoogte als de meubels waar het bij wordt geplaatst.

Hocker

Een hocker kan tegen een (hoek)bank aangezet worden om meer zitruimte te creƫeren. Door het ontbreken van leuningen, kan een hocker ook twee delen van een ruimte met elkaar verbinden. Je kunt dit meubelstuk ook gebruiken als salontafel. Wel is het dan verstandig om dienbladen te gebruiken bij het neerzetten van bijvoorbeeld glazen, vanwege het instabiele oppervlakte.

Waar let ik op als ik een hocker koop?

Je kunt een hocker het beste meteen mee bestellen als je een (hoek)bank koopt. Het is het mooist om een hocker te kopen uit dezelfde serie als je (hoek)bank. Als je wacht met de aankoop, loop je het risico dat hij uit de handel raakt. Ook kan de kleur verschillen van je bank, doordat je de bank al een poos hebt gebruikt. Je hebt al een hocker vanaf 150 euro. De prijs hangt af van de bank waar de hocker bij hoort.

Alternatieven

Als je de hocker alleen gebruikt als voetensteun, is een voetenbankje of een poef een goed ruimtebesparend alternatief. Wil je hem als bijzettafel gebruiken, dan kun je ook voor een gewone salontafel kiezen.

Geen reacties

Laat een reactie achter