hoekbank

Een hoekbank is net als een normale bank, een zitmeubel die plaats bied aan twee of meer personen. Een hoekbank past door zijn vorm echter, in een hoek van de woonkamer. De bank bestaat vaak uit losse modules waardoor hij op verschillende manieren opgesteld kan worden. Lees meer algemene tips over het kopen van een bank in het artikel over banken.

hoekbank

Heb je een ruime woonkamer, wil je naast zitten ook kunnen liggen op je bank, of ontvang je vaak gasten? Dan is een hoekbank een goede keus. Een hoekbank is vaak een stuk groter dan een gewone bank, waardoor je er comfortabeler op kunt liggen, en er meer personen op passen. Net als bij andere banken, zijn er modellen waar je lekker in weg kunt zakken en modellen met een stevigere zit. Hou hier bij je aankoop rekening mee, door te bedenken waar je de bank het meest voor verwacht te gebruiken.

Voordelen en nadelen van een hoekbank

Concreet zijn de voor- en nadelen van een hoekbank als volgt:

Voordelen:

  • Meer zitruimte dan een gewone bank;
  • U kunt er eenvoudiger languit een dutje op doen;
  • Optimaal gebruik van de hoeken in je kamer.

Nadelen:

  • Een hoekbank neemt door zijn grootte meer ruimte in beslag dan een gewone bank.
  • Het prijskaartje: een hoekbank is vaak duurder dan een gewone bank;
  • Niet alle zitruimte(bijvoorbeeld in de hoeken) kan optimaal worden benut.

Soorten en maten hoekbanken

Hoekbanken zijn te koop in zeer uiteenlopende maten. Omdat een hoekbank vaak samengesteld kan worden uit modules, kun je de bank zo groot maken als je wilt. Een hoekbank is bijna altijd groter dan een gewone zitbank. De kleinste maat waarin het meubelstuk te verkrijgen is, is ongeveer 1,5×2,5 meter. Wat bekleding en kleur betreft, heb je net zoveel keuze als bij een gewone zitbank.

Waar let ik op als ik een hoekbank koop?

Net als bij een gewone zitbank, zijn er verschillende aandachtspunten om voor de aankoop op te letten:

Omdat een hoekbank een stuk groter is dan een bank, is het handig om vooraf de maten van je woonkamer op te meten.  Zo kun je tijdens het winkelen gelijk zien of het meubel in je woonkamer past.

Hoeveel kost een hoekbank?

De prijzen voor een nieuwe hoekbank lopen sterk uiteen. Je hebt al een gestoffeerde hoekbank vanaf 400 euro. Wanneer je voor een lederen bekleding of een groter model kiest, loopt de prijs op. Je kunt dan denken aan bedragen vanaf 2.000 euro.

Alternatieven

Als je een hoekbank niet mooi vindt staan in je kamer of er eenvoudigweg de ruimte niet voor hebt, zijn er voldoende alternatieven beschikbaar. Om toch voldoende zitruimte te creëren, kun je twee banken kopen. Ook is het goed mogelijk om een bank te combineren met een of enkele fauteuils.

Geen reacties

Laat een reactie achter