loveseat

Een loveseat is een grote fauteuil of een kleine bank. Hij biedt zitruimte aan ongeveer 1,5 persoon. Volgens de verhalen werd hij van oorsprong als zeer brede fauteuil ontworpen in de Victoriaanse tijd, om plaats te bieden aan de volumineuze kleding die de dames in die tijd droegen. Tegenwoordig is hij vooral in trek onder liefdeskoppels.

Loveseat

De loveseat is ideaal om met zijn twee├źn in weg te kruipen. Vandaar ook de naam “loveseat”. Dit meubel biedt plaats aan maximaal twee personen tegelijk. Doordat een loveseat minder groot is, vervangt hij vaak een bank in kleinere woonkamers. Ook kan het meubel in de woonkamer worden gezet in plaats van een tweede bank.

Voor priv├ęgebruik is hij prima geschikt als zitmeubel voor twee personen. Als je gasten hebt, is het zitmeubel door de beperkte ruimte minder geschikt als plek voor twee volwassenen.

Soorten en maten loveseats

Een gemiddelde loveseat is tussen de 130-150cm breed, 85-95cm hoog en 85-95cm diep. Loveseats zijn beschikbaar in net zoveel kleuren en materialen als banken en fauteuils, en worden verkocht in bijna alle meubelwinkels.

Waar let ik op als ik een loveseat koop?

Bij het kopen van een loveseat let je op dezelfde punten als wanneer je een bank of een fauteuil zou kopen:

Wat kost een loveseat?

Een budgetmodel loveseat is al te koop voor ongeveer 250 euro. In het middensegment worden loveseats verkocht voor een bedrag van rond de 500 euro. Aan een designmodel ben je al snel meer dan 1000 euro kwijt.

Geen reacties

Laat een reactie achter