Sorteer op

Tuinkussens

Filter producten

Voordelen

Voordelen van tuinkussens

Met wat mooie, hippe kussens geef je jouw tuin in een mum van tijd een make-over. Je hoeft niet direct je tuinmeubilair te vervangen als je hier op uitgekeken bent. Door middel van leuke tuinkussens kan je een geheel nieuwe stijl creëren. Je vindt de tuin kussens in allerlei soorten en maten en in verschillende kleuren en prints. Zo kan je zowel je tuinstoelen, als tuinbanken of ander meubilair opvrolijken. Daarnaast zorgen de lounge kussens voor een zachtere, meer comfortabele zit.

Nadelen

Tuinkussens zijn meestal niet regenbestendig. De kussens moeten daardoor altijd netjes binnen opgeborgen worden. Hier moet je niet alleen ruimte voor hebben, maar dit moet je natuurlijk vooral niet vergeten. Ook kan de kleur verkleuren door de zon. Je loopt daardoor de kans dat de tuin kussens eerder vervangen moeten worden dan kussens die je binnen gebruikt. Verder zijn tuin kussens natuurlijk niet noodzakelijk. Het is vooral een luxe accessoires. Heb je een beperkt budget? Dan is het verstandig om eerst de noodzakelijke dingen te kopen.

Onderhoud

Onderhoud aan tuinkussens

Kussens die je buiten gebruikt maken meer kans om vuil te worden dan kussens die je binnen gebruikt. Dit komt bijvoorbeeld door onverwachte regenbuien, opwaaiend zand of stof, of door een windvlaag die drankjes om laat waaien. Om je kussens hier tegen te beschermen kan je een beschermingslaag op jouw tuinkussens spuiten. Dit voorkomt natuurlijk niet alle vlekken en viezigheid. Maar een beschermende spray zorgt voor een waterafstotende en een vuilafstotende laag.

Zorg er wel voor dat je jouw tuinkussens altijd opbergt als je ze niet gebruikt. Dit kan in huis, de garage, schuur of in een opbergtas. Mocht het dan toch plotseling gaan regenen of waaien, dan zijn jouw kussens beschermd. Ze liggen dan ook niet constant in de zon, waardoor jouw kussenhoezen minder snel zullen verkleuren door het zonlicht.

Prijs

Wat kost een tuinkussen?

Tuinkussens vind je in alle soorten en maten. De prijzen variëren daarom van een paar tientjes tot enkele honderden euro’s. Kleinere kussens zijn over het algemeen goedkoper dan de grotere tuin kussens. Toch kan een klein kussen met een bijzondere print duurder zijn dan een simpeler groot kussen. Lounge kussens worden gezien als een extraatje. Je hebt het niet nodig, maar het geeft jouw tuin net dat beetje extra. Je bepaalt zelf hoeveel geld je daaraan kan en wil besteden.