Hoe zorg je ervoor dat je je cv-onderhoud niet vergeet?

8 maart 2023
Ontwerp zonder titel (17)

Een goed verwarmde woning is niet alleen heel comfortabel, het is ook beter voor je huis. Verwarm je je woning namelijk niet tijdens de koudere perioden van het jaar, dan krijg je allerlei problemen. Denk bijvoorbeeld aan vocht in je vertrekken. Deze vochtvlekken zorgen vervolgens voor schimmel en dat kan een grote aantasting zijn van je gezondheid. Zorg er daarom voor dat je je woning goed kunt verwarmen. Je cv-ketel regelmatig van onderhoud voorzien, hoort hier ook bij. Vind je het lastig om dit te onthouden of om dit te regelen, dan kun je ook een verzekering afsluiten waarmee je je van deze taak kwijt. Bij Univé kun je je cv onderhoud namelijk laten verzekeren.

Een verzekering voor je cv-onderhoud

Je kunt het onderhoud van je cv ketel met behulp van Univé regelen. Deze verzekeraar heeft namelijk Veilig Wonen verzekeringen waarmee je het onderhoud van je woning kunt laten verzekeren. Dit houdt in dat je in ruil voor een maandelijkse premie, je cv-onderhoud uitbesteedt. Een specialist neemt iedere twee jaar contact met je op wanneer de ketel weer nagekeken moet worden. Vervolgens komt deze langs om het werk uit te voeren. De ketel wordt grondig geïnspecteerd en de radiatoren worden ook ontlucht. Zo weet je zeker dat problemen vroegtijdig gesignaleerd worden of zelfs geheel voorkomen.

Hoe sluit je deze verzekering af?

Als je graag gebruik wilt maken van een verzekering om je cv-onderhoud te regelen, dan kun je even naar de site van Univé gaan om je in te lezen in deze verzekering. Besluit je om deze verzekering af te sluiten, dan komt een specialist bij je langs om de huidige staat van je cv-ketel te inspecteren. Moet er nog onderhoud worden uitgevoerd, dan zal dit gedaan worden maar wel op jouw kosten. Is de ketel vervolgens weer in een basisconditie gebracht, dan begint je verzekering. Vanaf dan komt er iedere twee jaar een monteur bij je langs om de ketel te controleren. Ook kun je altijd een beroep doen op een specialist wanneer de verwarming niet werkt zoals hij dat zou moeten doen. Zo ben je er zeker van dat je je woning warm houdt in de winter.

Check de mogelijkheden

Wist je dat je ook het onderhoud van je dakgoot en het schoorsteenvegen kunt uitbesteden op basis van een verzekering van Univé? Deze klussen zijn minstens zo belangrijk als je cv-onderhoud, maar worden helaas vaak vergeten. Vandaar dat Univé je helpt om dit onderhoud op tijd uit te voeren zodat je niet in de problemen komt. Je zult zien dat je voor een lage maandelijkse premie heel wat risico’s kunt uitbannen. Bekijk de mogelijkheden daarom vandaag nog even en sluit de verzekering af die het beste bij jouw situatie past.

 

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter