Nooit meer moeite hoeven doen om je poort te openen? Zó doe je dat

5 april 2023
pexels-curtis-adams-5502221

Een poort op je terrein is niet alleen een goede beveiligingsoptie, maar kan er ook zeer stijlvol uitzien op de oprijlaan van bijvoorbeeld je villa. Je wilt dan alleen nog wel met je auto het terrein op en af kunnen rijden zónder je arm in allerlei rare bochten te moeten wringen of erger nog, je auto te verlaten.


Voor dit soort situaties biedt poortautomatisering een fantastische uitkomst! Met één of slechts enkele drukken op de knop gaat je poort op magische wijze voor je open. Die luxe wil toch iedereen?

In dit artikel bespreken we welke mogelijkheden er zijn voor het op afstand openen van jouw poort, plus welke daarvan geschikt zijn voor de particulier. Lees snel verder om te weten hoe jij jouw leven zoveel makkelijker kunt maken!

Welke mogelijkheden zijn er om je poort op afstand te openen?

Als je je poort direct vanuit je auto wilt kunnen openen zonder tussenkomst van een derde partij en zonder je raam te hoeven openen, zijn er drie productcategorieën waaraan je kunt denken. Dat zijn handzenders, Bluetooth- en wifi poortopeners en GSM-modules.

De handzender

De handzender is eigenlijk de meest klassieke manier om je poort op afstand te openen. In deze zenders, die eruitzien als kleine afstandsbedieningen, zit een pulsgever. Je drukt op de knop, er wordt een puls verzonden in de vorm van golven en dat signaal wordt opgepikt door de ontvanger in de poort. Hierdoor gaat je poort vervolgens open.

De handzender is alleen te gebruiken als je binnen redelijke afstand van de ontvanger bent, omdat de puls anders te ver moet reizen. Hiermee is het dus niet mogelijk om je poort op afstand voor een gast te openen, bijvoorbeeld als je zelf (nog) niet thuis bent.

De Bluetooth-opener

De Bluetooth-opener lijkt op de handzender, behalve dan dat dit een app is in plaats van een losse afstandsbediening. Omdat dit type opener op Bluetooth werkt, wordt ook hierbij een signaal verzonden wanneer je in de app op de daarvoor bestemde knop tikt. Net als de handzender werkt Bluetooth alleen als je in redelijke nabijheid van de ontvanger bent.

De wifi-opener

De wifi-opener werkt, zoals de naam al zegt, op wifi. Ook voor deze bedieningsoptie heb je een app nodig, die je vervolgens met het wifi-netwerk verbindt. Anders dan bij Bluetooth kun je je poort vervolgens vanaf iedere willekeurige locatie openen, zolang jij en de ontvanger maar op wifi zijn aangesloten.

Wat ook anders is aan de wifi-opener, is dat anderen op deze manier óók toegang kunnen krijgen tot je poort zolang ze de app hebben. Om beveiligingsredenen is het daarom wel belangrijk om je wifi goed af te schermen. Aan de andere kant kun je dit echter ook als een voordeel zien: gasten kunnen op deze manier ook zelfstandig jouw poort openen, zolang jij ze toegang verleent.

De GSM-module

De GSM-module werkt op mobiele signalen. Er wordt een mobiele antenne op je poort geplaatst en wanneer je vervolgens naar het nummer van die antenne belt, gaat je poort open. Hierbij wordt de GSM-module over het algemeen geleverd met een eigen SIM-kaart, zodat je niet zelf nog een nummer hoeft te regelen.

Deze optie is misschien enigszins verouderd, maar ook hierbij is het grote voordeel dat ook anderen je poort met het juiste telefoonnummer kunnen openen. Bovendien werkt de GSM-module vaak in combinatie met een handzender, zodat je ook gewoon de afstandsbediening kunt gebruiken in plaats van iedere keer te moeten bellen.

Voor wie zijn deze opties geschikt?

De meeste poortautomatiseringsopties zijn geschikt voor zowel particulieren als bedrijven. De opties uit deze lijst zijn allemaal geschikt voor particulieren: de handzender, de wifi- of Bluetooth-opener en de GSM-module zijn allemaal eenvoudig aan te schaffen en door een individu te gebruiken.

Als je een zakelijke oplossing zoekt, kan de GSM-module een uitkomst bieden. Deze is namelijk eenvoudig door meerdere personen te gebruiken. Een Bluetooth- of wifi-app zou ook kunnen, hoewel het daarbij wel belangrijk is om te onthouden dat in principe iedereen (en dus niet alleen werknemers) langs deze wegen toegang zou kunnen krijgen tot je poort.

Poortautomatisering voor de particulier: in conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen, wordt het steeds eenvoudiger om jouw poort vanuit het comfort van je auto te openen. Maak je gebruik van een speciale handzender, installeer je liever een app op je smartphone (of smartwatch) of spreekt de GSM-module je het meest aan?

In ieder geval staan jouw beveiliging én gemak bij al deze opties voorop. Zo hoef je nooit meer in de stromende regen je auto uit te komen om een piepende en krakende poort handmatig open te duwen; daarvoor bestaan er simpelweg te veel fantastische poortautomatiseringsmogelijkheden. Bekijk een volledig assortiment op dit gebied bij Geran Handel B.V.!

 

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter