Zelf vers roomijs maken met ijsmachines: een koud kunstje

12 augustus 2017
Ijs

Wij kennen niemand, maar echt niemand, die niet van ijs houdt. Sorbets, frozen yogurt, softijs… het gaat er altijd prima in op een zomerse dag. Of elke andere dag. Je kunt natuurlijk je vriezer vullen met bakken ijs uit de supermarkt of naar de snackbar op de hoek voor die lekkere Magnum, maar wist je dat je ook heel gemakkelijk zelf het lekkerste ijs maakt? Misschien denk je nu, ‘maar waarom zou ik zelf moeite doen als ik het kan kopen in de winkel?’. Simpel! Zelfgemaakt ijs is veel lekkerder én gezonder. En het is ook nog eens superleuk om zelf aan de slag te gaan met een ijsmachine. Jouw favoriete smaak ijs staat in een handomdraai op tafel!

IJsmachines

IJsmachines

Goed, first things first. Als je zelf ijs gaat maken, is een ijsmachine een musthave om tot het beste resultaat te komen. Maar hoe werkt het precies?

Een ijsmachine krijgt het voor elkaar om je ijs tegelijkertijd te mengen én te bevriezen, waardoor je ijs lekker zacht en romig blijft en veel minder ijskristallen bevat. IJsmachines zijn er in talloze soorten en prijsklassen, varierend van modellen onder €100,- tot complete gelato machines die, zacht gezegd, íéts duurder zijn. Let er bij de aanschaf van een ijsmachine op of de machine wel of geen zelf vriezend vermogen heeft; dit is vaak waarop de prijzen erg van elkaar verschillen.

We hebben aan aantal gangbare ijsmachines van Cook&Co in verschillende prijsklassen op een rijtje gezet:

Nemox

Nemox ijsmachine // Met deze ijsmachine maak je twee verschillende (of dezelfde) smaken binnen 40 minuten. Dit model werkt met een los koelelement, die je dus vooraf zelf in de vriezer moet plaatsen.

Trebs

Trebs ijs- en milkshake machine // Maak gemakkelijk tot 1 kilo vers ijs in 50 minuten. Deze ijsmachine heeft een ingebouwde vriescompressor en digitaal display met tijd- en temperatuuraanduiding.

Proficook

Proficook ijsmachine // Ook dit model is zelfvriezend en geeft jou de mogelijkheid een fijne ijsvoorraad van 1,5 aan te maken. Ook handig: erg makkelijk schoon te maken en tijdens het bereiden kunnen extra ingrediënten toegevoegd worden.

Nemox gelato

Nemox gelato ijsmachine // De grote broer van de Nemox ijsmachine. Met zijn volautomatische productieproces één van de beste in zijn soort. Je hebt binnen 30 minuten zo’n 1,5 liter ijs tot je beschikking met minimale moeite. Handig!

Toebehoren

Zo. Je ijs is bereid en je bent klaar om de eerste hap te nemen van je zelfgemaakte heerlijkheid. Toch? Met deze toebehoren wordt jouw ijs nét wat lekkerder. Bon appétit!

Berghoff

Berghoff ijsschep // Net zo’n mooie bollen scheppen als bij de ijssalon doe je zelf!

Ijsschep

Gefu Gepaline ijsschep // Dit roestvrijstalen model is voorzien van een uitduwer. Geen vieze vingers dus.

Ijskom

Zak!Designs schalenset incl. lepels // Hoe gezellig zijn deze kunststof dessert schaaltjes! Als je ijs al geen feestje was, wordt het dat wel in deze leukerds.

Kom

Leonardo ijscoupe // Een beetje sorbet of dame blanche misstaat zéker niet in deze chique ijscoupe. En ze kunnen ook nog in de vaatwasser!

Boek altijd ijs

Receptenboek ‘Altijd ijs’ // We zeiden het al, maar dit boek bevestigd het: zelfgemaakt ijs is écht het allerlekkerst. Laat je inspireren door de fijnste recepten.

Aan de slag!

Met bovenstaande hulpmiddelen van Cook&Co wordt zelf ijs maken letterlijk een koud kunstje. Met een beetje geluk laat de Nederlandse zomer zich nog even zien komende tijd, zodat jij iedereen kan voorzien van een fijne verkoeling. Veel ijsplezier!

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter