DIY: Adventkalender

26 november 2017
1

Oh my, toen we deze DIY adventkalender op Apartment Therapy voorbij zagen komen waren we verkocht. Wat een prachtig ding! Waarschijnlijk staat hij ook nog eens hartstikke leuk in je interieur. Pak je knutselspullen er maar bij, want het is eenvoudig thuis in elkaar te zetten. Wellicht ook een idee als je nog last-minute een surprise moet maken. Aan de slag dus!

2

Je hebt nodig:

  • Enveloppen, kleine doosjes/flesjes, inpakpapier, decoratie (genoeg om 24 items van te maken)
  • Bolletje dun naturel touw
  • Stukje groen (in het voorbeeld is een olijventak gebruikt, maar een dennentak kan natuurlijk ook)
  • Dun metaaldraad om het groen mee te bevestigen aan de tak
  • Stempelset of markers voor de nummering van de items
  • Een dunne, stevige stok van ca. 90 cm.
  • Schaar

4

I / Begin met het verzamelen van 24 kleine kado-items en doe deze in de enveloppen of andere verpakkingsmaterialen die je klaar hebt gelegd. Nummer deze vervolgens van 1 t/m 24 (tot aan de Kerst dus).

5

II / Pak de stok en bevestig hier allereerst een stuk touw aan om deze aan op te hangen. Vervolgens bind je zo’n 12 stukjes touw over de lengte van de stok. Zorg ervoor dat ieder stukje touw lang genoeg is om later te spelen met lengteverschillen. Hieronder kun je zien hoe de touwen worden geknoopt.

6

7

8

9

11

III / Bovenstaande is wat je uiteindelijk wil bereiken. Het maakt niet uit waar de pakjes of nummertjes hangen, maar zorg er in ieder geval voor dat ze door elkaar gehusseld zijn en op verschillende hoogtes hangen.

12

IV / Pak het stuk groen dat je wil gebruiken en bevestig deze door middel van kleine stukjes metaaldraad aan de stok.

13

15

Klaar! Deze DIY kun je uiteraard aanpassen op de (kerst)kleuren van je eigen woning en op deze manier personaliseren. Als dat geen eyecatcher is!

Volg Meubeltrack ook op InstagramPinterest en Facebook voor een flinke dosis interieur-inspiratie!

Beeld: apartment therapy

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter