Een bijzonder en zelfvoorzienend ecosysteem van Spruitje

12 december 2018
Cover nieuw 1

Zelfvoorzienende ecosystemen zijn immens populair. Zo schreven we een tijdje geleden al eens over Spruitje, opgericht door Jonael van der Sloot. Ondertussen heeft zijn collectie een kleine gezinsuitbreiding ondergaan. Tijd voor een update over dit bijzondere product!

Waar Spruitje precies vandaan komt? Jonael bracht een aantal jaren van zijn jeugd door in Argentinië, waar hij opgroeide op een (door zijn ouders opgerichte) biodynamische boerderij. Daardoor leerde hij op een holistische wijze kijken naar de natuur. Zodra hij terugkwam in Nederland, stoorde hij zich aan de perfect onderhouden tuintjes, want dat is niet hoe de natuur uit zichzelf werkt. Zijn interesse voor zelfvoorzienende ecosystemen werd al snel gewekt en dat zorgde voor experimenten met planten en permaculturen.

Na een tijdje was zijn huis letterlijk een ‘urban jungle’ en toen zijn dochtertje geboren werd, was het tijd om ruimte te maken. En zo ontstonden ook de sustainable worlds, oftewel Spruitje!

Instagram foto

Op het plaatje hierboven zie je ‘Glowing Roots‘, waar de wortels – een belangrijk onderdeel van de plant – centraal staan. Wist je dat de wortels onder een plant soms groter zijn/worden dan de plant zelf? Vast niet. Best bijzonder én dat mag best uitgelicht worden volgens Jonael. Dat mag je ook best letterlijk nemen, want onder de wortels zitten kleine lampjes, zodat ze nog beter zichtbaar zijn.

SHOP THE LOOK: 


Blog 2

12_Catchoftheweek_Spruitje_blog

Waar Spruitje voornamelijk bekend om staat, zijn deze opvallende glazen bollen, gevuld met levende ecosystemen. Het zijn ware eyecatchers in je interieur én voegen een fijne dosis groen toe aan je woning. De juiste combinatie van mos en planten creeeren een bijna volledig zelfvoorzienend ecosysteem. Het mos en de condens vormen hiervan de basis en zorgen ervoor dat het systeem in balans blijft. Tof!

SHOP THE LOOK: 


einde blogWil je meer weten of lezen over de producten van Spruitje? Bekijk hier alle producten óf breng een bezoekje aan de website.


Volg Meubeltrack ook op InstagramPinterest en Facebook voor een flinke dosis interieur-inspiratie!

Beeld: Spruitje

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter