Energiezuinig wonen: zo ga jij slim om met je energierekening

16 april 2018
Verwarming

Met interieur heeft het weinig te maken, maar het is een minstens zo belangrijk onderwerp als het om je woning gaat: energiezuinig en duurzaam met je huis omgaan. En dat is soms eenvoudiger dan je denkt!

Er zijn allerlei manieren om je huis te voorzien van een warme jas, zodat jij er altijd comfortabel bij zit en er ook nog eens flink wat energiekosten worden bespaard. Oja, en je bent ook nog eens lekker duurzaam bezig, wat niet geheel onbelangrijk is in deze tijd. Hoeveel je kunt besparen is afhankelijk van het soort woningisolatie waar je voor kiest en andere factoren, zoals de grootte van je huis. Omdat het isoleren van je woning voor veel huiseigenaren redelijk onbekend terrein is, zijn wij samen met Natuur & Milieu in de meest rendabele manieren van isolatie gedoken, zodat we jou van advies kunnen voorzien. Ga er maar eens even goed voor zitten, want dit blogbericht kan jou geld opleveren!

Pssst, woon jij in Tilburg? Lees dan aan het eind van dit artikel hoe jij in april extra voordeling je woning isoleert!

Spouwmuurisolatie

Door de ruimte tussen je binnen- en buitenmuur (spouw) op te vullen met isolatiemateriaal, kan je tot 30% per jaar besparen op je gasrekening. Dat is dus zeker de moeite waard. Maar écht een grote moeite is het eigenlijk niet, want spouwmuurisolatie is binnen één dag geregeld. Extra voordelen van spouwmuurisolatie zijn dat er geen breekwerk of verbouwing aan je woning nodig is en dat het isolatiemateriaal ook geluidsdempend werkt. Je hebt binnen dus minder last van buitengeluiden. Win-win!

bodembeeld-3-shutterstock_52612633-721x564-c-default

Bodem- en vloerisolatie

Wist je dat veel warmte uit je huis verdwijnt via de vloer? Door je vloer te isoleren bespaar je dus al snel veel energie en geld. Als je kiest voor vloerisolatie wordt er isolatiefolie van duurzaam materiaal tegen de onderkant van je vloer bevestigd. Bodemisolatie werkt weer net iets anders; hierbij wordt de bodem van de kruipruimte geisoleerd met een laag EPS parels. Dit is met name geschikt voor woningen met vochtige kruipruimtes.

Bodemisolatie

Zolderisolatie

Niet alleen via de vloer, maar ook via het dak vervliegt een hoop warmte. Een dak zonder isolatie is één van de grootste energieverspillers in een woning.  Tijd om de zolder eens goed aan te pakken dus! Je kan zowel het dak als de zoldervloer van isolatie voorzien. Bij een gemiddelde tussenwoning kan dit al tot €550,- aan energiekosten schelen. En dat geld kan jij vast aan betere dingen uitgeven, toch? Een zolder is te isoleren als er een houten vloer met balklagen ligt. Dakisolatie wordt vaak toegepast als de zolder een leefruimte is.

Zolderisolatie

HR++ glas

HR++ glas staat voor Hoog Rendements beglazing en is in feite isolerend dubbelglas. Nóg effectiever dan standaard dubbelglas dus. Je wooncomfort in de winter is door dit type glas merkbaar beter. Kleine aanpassing, groot gemak!

Isoleren met korting in Tilburg

Woon jij in Tilburg? Lucky you! Dan profiteer je namelijk tussen 16 en 29 april van korting als je je woning laat isoleren door partners van Natuur & Milieu. De gemeente Tilburg geeft subsidie aan particulieren die hun huis verduurzamen én Natuur & Milieu doet hier nog eens 15% korting bovenop. Nu is dus hét moment om je woning van die warme jas te voorzien. Zo geniet je van extra verkoeling in de zomer, zit je er warmpjes bij in de winter en draag je je steentje bij aan een duurzame wereld. En dan hebben we het nog niet gehad over de kostenbesparing op de lange termijn. Lees hier alles over het isolatie-aanbod in Tilburg.

Wil je weten hoeveel jij kunt besparen als je jouw woning van isolatie voorziet? Doe dan de woningtest en krijg direct inzicht in wat het je oplevert.

Dit blogbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Natuur & Milieu.

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter