Henders & Hazel

4 augustus 2015
HEN_Le_Port_Buffetkast_tafel_Jenna_aanpas

Het Nederlandse merk Henders & Hazel biedt een totaalconcept voor de woon- en eetkamer aan. Haar inspiratie haalt het label uit de hele wereld. Het resultaat is een zeer uitgebreide collectie waar kwaliteit en comfort hoog in het vaandel staan. Meubeltrack sprak Jacqueline Stevens, zij is sinds 2008 verantwoordelijk voor de look and feel van dit succesvolle bedrijf.

HEN_Chairs_and_Choices_FR_EV

Ontelbaar veel opties

Een van de meest bijzondere kwaliteiten van Henders & Hazel is dat je vrijwel alle meubels kunt aanpassen aan jouw smaak. Om maar eens wat op te noemen: Bij sommige banken kun je bepalen uit welke en hoeveel elementen ze moeten bestaan, wat voor soort armleuning ze moeten hebben, wat voor poten je wilt, hoe ze bekleed moeten worden en met welk materiaal je ze wilt hebben gevuld. Je wordt in feite je eigen stylist. Jacqueline: “Mensen houden nou eenmaal van verandering, dus wij zorgen dat onze meubels in veel varianten komen. Sommige meubels kun je zelfs naderhand nog veranderen. Wij hebben kasten met keerbare lades in ons assortiment. Dan is de ene zijde bijvoorbeeld van hout en de andere van gelakt MDF. Ben je de ene kant zat? Dan draai je het laatje om en je hebt weer een geheel nieuwe look in je huis.

HEN_Velasco_Bergkast_detail_witte_lade_onder

Ambachtelijk karakter

Hebben we al genoemd dat alle producten van Henders & Hazel handgemaakt zijn? “De stiksels worden met de hand gestikt en ook al het massieve of gefineerde hout wordt met de hand bewerkt. Alles is erg ambachtelijk. Dit is ook de reden dat een lade van een kast niet zomaar in een andere ogenschijnlijk dezelfde kast past”, zegt Jacqueline. Daarnaast let het merk erg op duurzaamheid. Het probeert zo efficiënt mogelijk om te gaan met materialen. Sterker nog, de ontwerpen worden er zelfs soms op aangepast. Jacqueline: “Sommige stoelen zijn zo ontworpen dat ze een aantal kleine vlakken bevatten. Zo kunnen ook de kleine lappen leer worden benut bij de leerverwerking.” Ook bij het verwerken van hout wordt er rekening gehouden met de factor duurzaamheid: Er worden allemaal kleine stukjes hout aan elkaar geplakt, zodat de boom optimaal gebruikt kan worden.

HEN_Kozak_uitschuiftafel_Malene_Malvino_modellen_3

Trendsetter

“Ik vind dat Henders & Hazel echt duidelijk een Nederlandse handtekening heeft. Nederlanders zijn vooruitstrevend en spelen snel in op veranderingen. Bovendien durven ze veel”, vertelt Jacqueline. Volgens haar ziet het merk snel wat de trend gaat worden, dit is mede te danken aan het feit dat de formule in meerdere landen verkocht wordt. Voor het volgende seizoen kunnen we veel kleur in ons interieur verwachten. Jacqueline: “Legergroen en petrol worden het helemaal. De vintagetrend is ook nog niet overgewaaid. Keramiek en marmer zijn nieuwkomers, evenals suède-achtige stoffen. Dit zijn stoffen die lijken op suède, maar een stuk goedkoper zijn.”

HEN_Dax_Lounch_Forli_ice-grey_open

Maak een eigen ontwerp

Zie je door de bomen het bos niet meer? Geen nood, het bedrijf heeft verschillende programma’s ontworpen om je een beetje op weg te helpen. Zo is er de ‘kamerontwerper’. Met behulp van deze software kun je jouw woonkamer intekenen of zelfs een heel huis ontwerpen. De hele collectie van Henders & Hazel is bovendien opgenomen in het programma, dus je kunt meteen kijken welk meubelstuk het beste past in jouw interieurplan. Daarnaast is er ook nog de 3D-configurator. Hiermee kun je zitmeubelen helemaal modificeren naar jouw smaak. Pas rugleuningen, kleur, materialen en ga zo maar door aan om zo tot jouw unieke meubel te komen.

hen_33700_multiplus_salontafel_persp_deco-2

Voor ieder land wat wils

Henders & Hazel biedt in alle landen één collectie aan, maar zorgt er wel voor dat voor elk land specifiek producten worden ontworpen. Hierdoor heeft het merk een enorm breed assortiment. Dit volgens Jacqueline ook nodig, want vaak hebben landen bijzondere voorkeuren. Zo willen Fransen blijkbaar graag lage loungebanken en Duitsers banken met verstelbare rugleuningen. Jacqueline: “In Frankrijk zijn uitschuiftafels altijd al een must geweest, daarom zijn vrijwel al onze tafels voorzien van deze optie. Die systemen zijn zo gemaakt dat je ze aan de buitenkant van het meubel helemaal niet kunt zien. Zelfs onze bartafels kun je uitschuiven! En weet je wat nou zo grappig is? In Nederland zijn deze tafels een enorme hit geworden.”

HEN_A_La_Carte_tafel_2

 

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter