Kweek je eigen moestuintjes in huis

10 augustus 2018
IKEA_plantjes

Moestuintjes in de keuken zijn het helemaal! Kweek heel eenvoudig je eigen groenten, fruit en kruiden.

Extra leuk: je kunt deze tuintjes ook nog geheel interieurstylisch verantwoord in de keuken laten terugkomen. Kom maar door met die verse tomaten, basilicum en munt.

Moestuintjes binnen handbereik zijn ideaal. Zo kun je super eenvoudig wat kruiden aan het eten toevoegen. Extra leuk wanneer deze leuke plantjes een prominente plek in de keuken krijgen. En wanneer je dan juist niet het standaard plantenpotje voor het raam gebruikt, maar er iets aparts van maakt valt het nog eens extra op. Een ander voordeel hiervan is, dat ze nog een een stuk langer leven omdat ze meer ruimte hebben om te groeien. Voordelen genoeg dus!

Mocht je een handige Harrie zijn, dan kun je ook zelf nog aan de slag met een paar toffe DIY’s. Bedenk en maak jouw eigen kruidenhouder zodat ie perfect past in je interieur. Maar ook als het doe-het-zelven niet helemaal jouw ding is kun je een gekochte moestuinbak(je) pimpen door het te voorzien van een likje verf . Zo is de kans klein dat er een mismatch ontstaat.

IKEA_roltafel

Juist helemaal niet handig zelfs niet met een kwast? Dan heeft IKEA nog een aantal super slimme (en budgetvriendelijke) oplossingen die ook ontzettend leuk staan. Daarnaast kun je daar ook je eigen draai aan geven zodat het de welbekende IKEA HACK wordt.

Ga jij voor een hele, halve of geen DIY?

Wil je je moestuintjes echt goed laten groeien? Dan is de plek voor het raam een favoriet. Aan zonlicht en water is daar namelijk geen gebrek. Oh, en je hebt met moestuintjes voor het raam ook een veel gezelliger uitzicht! Ben je de kruiden of groenten zat? Dan is het ook heel leuk om er bijvoorbeeld vetplantjes of cactussen in te planten. Want groen, dat moet je echt doen!

67c6ea3c58c10da2d62186f017a638f8

En als je dan toch op de groene tour bent, kun je er ook voor kiezen om juist heel ergens anders in huis moestuintjes te laten terugkomen. Je hebt bijvoorbeeld een heleboel toffe ijzeren rekken die je met veel eigen creativiteit zo vol en leuk kan maken als je zelf wilt. Heb je een leeg wandje tussen de keuken en de eetkamer? Of misschien wel bij openslaande tuindeuren? Dan is het superleuk om juist hier je moestuintjes te vestigingen en groen in huis te brengen.

Volg Meubeltrack ook op InstagramPinterest en Facebook voor een flinke dosis interieur-inspiratie!

Beeld: Cover. IKEA  // 1. Purple ID // 2. HomeMade Modern // 3.  Chris loves Julia // 4. IKEA // 5. Thebirdandhersong.com // 6. IKEA

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter