Interieurs waar je lekker kunt gluren

6 augustus 2018
daniel hasson

Hoe fijn is het om vanuit je luie stoel lekker naar buiten te gluren? En hoe kan dat nou beter dan met raampartijen van groot formaat.

Juist, het lekker in de gaten kunnen houden van zo’n beetje alles is al een voordeel van deze joekels van glas. Maar er is meer. Het zorgt ook voor extra veel daglicht dat je huis binnenvalt. Jep, helemaal natuurlijk, zonder dat de stroom daar aan te pas komt. En daar wordt onze moeder natuur dan weer vrolijk van. Verder ziet het er natuurlijk gewoon magnifiek uit. Grote raampartijen zijn echte eyecathers in huis, en dat snappen wij heel goed.

Wat wel een minpuntje kan zijn is dat meer raam ook betekent meer viezigheid en vuil. Helaas. Maar ja, je moet er wat voor overhebben om ze in huis te nemen. En het is heus geen ramp als de ramen er niet áltijd gelikt uit zien.

Naast recht-toe-recht-aan ramen, kun je er ook voor kiezen om een raam met bijvoorbeeld een boog te nemen. Dat ziet er iets speelser uit en zorgt voor karakter. Tegenwoordig worden er vooral rechthoekige (of vierkante) ramen gebruikt, terwijl een boograam net zo beeldig is.

En, zou jij grote ramen in je interieur nemen? Mocht je het willen dan zou een grote raampartij aan de achterkant van je huis het beste zijn, want dan heb je in ieder geval geen last gluurders die continu naar binnen aan het staren zijn. Tenzij je raam hoog genoeg zit dat daar geen sprake van is natuurlijk.

Volg Meubeltrack ook op InstagramPinterest en Facebook voor een flinke dosis interieur-inspiratie!

Beeld: Cover. Daniel Hasson // 1. Notreloft // 2. vtwonen & Jansje Klazinga // 3. Lilaliv // 4. W.Green & Studio Aico & Crisp Sheets // 5. Anders Bergstedt & Nouvel Interior & Entrance Makleri

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter