Shinen met glaswerk

2 augustus 2018
glaswerk_header

Glaswerk heb je nooit genoeg, niet waar? Vazen, glazen, stolpen, boxen, potten en zelfs lampen; het hoort er allemaal bij.

Er zijn zoveel verschillende soorten glaswerk, dat de keuze reuze is. Wat laat jij shinen?

hkliving_gekleurde_vazen
sostrene_grene_vazen

Hoe leuk is een bonte verzameling aan glaswerk op of in de kast? Haal al het glaswerk wat je kunt vinden tevoorschijn en verzamel verschillende vormen en kleuren vazen voor een stijlvol geheel. Tip: vaak vind je bij de kringloop de meest bijzondere vazen. Mix modern met een kringloopvondst voor het meest unieke resultaat.

Naast vazen is er natuurlijk nog veel meer stijlvol glaswerk. Een fancy cocktail drink je nu eenmaal uit een trendy glas. Ja toegegeven, een gedekte tafel ziet er nu eenmaal ook een stuk gezelliger uit met prachtige glazen. Tegenwoordig heb je glazen met de mooiste dessins. En die kan je dan weer prima gebruiken als vaasje of voor een dessert. Multifunctioneel, zo handig!

Hkliving_glazenboxjes

vtwonen_stolp

Wat je al langere tijd ziet terugkomen zijn stolpen en boxen. En dan niet een opbergbox, nee uiteraard een box van glas. Vaak met een een messing omlijsting in rosé, zwart of goud. Jep, stijlvol is het zeker. Op deze manier kun je je meest waardevolle spulletjes laten shinen achter glas. Hetzelfde geldt voor een stolp. Een echt collectorsitem verzameld? Dan wil je natuurlijk dat deze én zichtbaar staat te pronken én beschermd wordt tegen stof. Taaaadaaa: dan is een stolp dé perfecte oplossing. Let it shine, baby!

Brokis_glazen_lampen

Denk je nu alles wel gehad te hebben? Dan hebben wij nog een verrassing, namelijk lampen! De stoffen lampenkap wordt vervangen door een lampenkap van glas. Dit kan zijn met een reliëf, in een kleurtje of afgewerkt zoals een opbergbox. Eigenlijk is niets te gek (en daar houden wij van)! Voordeel van een glazen lampenkamp: het licht schijnt met volle felheid. Kies je voor gekleurd glas of een reliëf? Dan krijgt de ruimte een subtiele gloed van kleur of krijg je leuke vormpjes op de muur. Nee, niet zoals een oldskool discobal! Veel rustiger en subtieler dit keer.

Volg Meubeltrack ook op InstagramPinterest en Facebook voor een flinke dosis interieur-inspiratie!

Beeld: Cover. Sostrene Grene  // 1. HKLiving  // 2. Sostrene Grene   // 3. White On Rice Couple  // 4HKLiving   // 5. vtwonen  // 6. Brokis

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter