Nederlands design: Vergeet nooit meer je planten water te geven

22 mei 2015
Tableau_Automatic_Houseplant_Watering_Tray_Pikaplant_White_03

We zagen deze week weer een pareltje voorbij komen op Kickstarter: Tableau. Een uitvinding die ervoor zorgt dat je planten automatisch genoeg water krijgen, precies zoals het in de natuur gaat. Geen groene vingers meer nodig dus. 

Pikaplant_MilanDesignWeek2015_02_M

Wat is het?

Tableau is een slim gebouwd irrigatiesysteem. Het team van Pikaplant haalde zijn inspiratie uit de natuur en bootste deze natuurlijke cyclus na. De materialen die zijn gebruikt zijn glas, staal en keramiek. De uitvinding werkt zonder elektriciteit, je kunt het tableau dus overal in huis neerzetten.

3a8ecbe9a2aa5f3977e35c88172ae1da_original

Hoe werkt het?

Het enige wat je hoeft te doen, is het waterreservoir vullen en op het tableau zetten. Tableau doet de rest voor je. Het water uit het reservoir vloeit naar de base. Deze is bedekt met een stof die werkt als een soort lont. De plant krijgt het water via gaten aan de onderkant binnen en kan zelf bepalen hoeveel water hij opneemt. Het reservoir bevat genoeg water om drie planten een maand lang te kunnen voorzien van water.
Tableau_Automatic_Houseplant_Watering_Tray_Pikaplant_White_Office01

Waarom werkt het?

In de natuur hebben planten periodes van nattigheid en van droogte. Dit systeem speelt daarop in. Als jouw plant al het water uit de bodem heeft geabsorbeerd, blijft de bodem een paar dagen droog, net als in de natuur. Ideaal om bijvoorbeeld je kruiden in te zetten.

Tableau_Automatic_Houseplant_Watering_Tray_Pikaplant_White_Box02

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter