Dé tips en producten voor een grote schoonmaak

30 januari 2018
Cover

Een gewetensvraag: hoe gaat het met jullie goede voornemens? Braaf elke week naar de sportschool? Nu écht elke maand aan het sparen? Of gewoon ‘je zaakjes op orde’? Leuk weetje: dit laatste voornemen staat al jarenlang in de top 10 van goede voornemens van Nederlanders. Gewoon, je zaakjes op orde hebben. Dit begint vaak met hele praktische dingen, zoals je huis eens grondig aanpakken. En nee, dan bedoelen we niet met nieuwe woonaccessoires of meubels, maar een echte, grote schoonmaak. Wil jij meer rust in je hoofd? Tijd voor een bezem door je huis, en wel met deze handige schoonmaaktips en -producten!

Rommeltjes wegwerken

Voordat je aan het hardcore poetsen begint, is het altijd prettig om jezelf en je huis te ontdoen van spullen die je eigenlijk nooit gebruikt. Dit is hét moment om er een vuilniszak bij te pakken en streng doch rechtvaardig te bepalen of je bepaalde producten voorgoed vaarwel zegt. Ja? Hup, weg ermee! Nee? Zorg er dan voor dat je deze spullen, die je wel wilt bewaren maar niet veelvuldig gebruikt, geordend opbergt, bijvoorbeeld in handige stapelboxen.

Boxen

1. Iris new top box – set van 3 //  2. Opbergbox op wieltjes //  3. Schoenenbox 3 paar

Tussendoor-tip: tijd voor een wasje!

Er staat je nog een druk poetsprogramma te wachten, dus in de tussentijd kan de wasmachine mooi je berg was draaien. Fijn om de bodem van de wasmand weer te kunnen zien!

Wassen

1. Curver dots wasbox //  2. Sunware Basic wasmand //  3. Brabantia wasbox met kurk

Afstoffen & stofzuigen

Zo, tijd om die laag stof van je meubelstukken te verwijderen. Maak een sopje met schoonmaakmiddel en heet water en neem de boel af. Begin altijd vanaf boven; zowel boven in je huis als bijvoorbeeld bovenop de kast. Al het stof wat dan naar beneden dwarrelt wordt dat later weer meegepakt; zo hoef je geen dubbel werk te doen! Nadat alle oppervlakken stofvrij zijn gemaakt is het tijd om te stofzuigen, zodat de laatste restjes stof ook verdwijnen.

Stof

1. Swiffer combikit //  2. Black & Decker kruimeldief //  3. AEG stofzuiger

Dweilen

Een schone vloer geeft meteen een opgeruimd gevoel én het einde van je grote schoonmaak is bijna in zicht. Afhankelijk van je wasprogramma is de was ondertussen ook bijna klaar, dus als je geen tijd wil verliezen zorg je er bij het dweilen voor dat je eindigt bij de ruimte waar je wasmachine staat. Zo hoef je je niet te vervelen terwijl de vloer droogt en kan je meteen de was uithangen of in de droger stoppen.

Dweil

1. Leifheit vloerwisser //  2. Leifheit mopset //  3. Vileda stoomreiniger

Finishing touch

Mocht je er nu écht klaar mee zijn (begrijpen wij heel goed), dan plof je heerlijk op de bank om te genieten van een schoon en fris huis. Mocht je nog wat energie over hebben, zorg dan voor een gezellige finishing touch, zoals een bos verse bloemen, nieuwe geurstokjes of gezellige kaarsen. Extra genieten, want dat heb je wel verdiend!

 Touch1. Bolsius geurstokjes //  2. Bolsius ronde kaars //  3. Vaas met reliëf

Bonustips!

  •  Zet een gezellig muziekje op tijdens het poetsen
  • Gebruik verschillende schoonmaakdoekjes voor verschillende ruimtes (badkamer, toilet en keuken met één doekje? Iew!)
  • Open je ramen tijdens het stofzuigen, zodat de bekende stofzuig-geur niet in je huis blijft ronddwalen
  • Vieze douchekop? Doe wat azijn in een plastic zakje (of boterhamzakje) en bind deze om je douchekop. Uurtje weken, afspoelen en voilá!

Volg Meubeltrack ook op InstagramPinterest en Facebook voor een flinke dosis interieur-inspiratie!

Blokker
Alle producten voor een schoon huis
Vind een Blokker bij jou in de buurt

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter