Vitrinekasten: leuk, maar hoe deel je ze in?

26 september 2018
Binnenkijken_bij_Danielle_eettakmer_1

Vitrinekasten zien er op social media altijd prachtig uit. Maar om het zelf enigszins fatsoenlijk te creëren blijft toch een heel karwei. 

Het kan best een gepuzzel zijn voordat je jouw perfecte indeling hebt gevonden. En perfect dat moet het zijn, want je kijk er immers zowat de hele dag tegen aan. Er is geen deurtje die je rommel kan verbergen helaas. En dat maakt het juist ook weer leuk, want het interieur krijgt meer diepte en je kunt eenvoudig meer sfeer creëren door de spullen die je in je kast neerzet.

Goed, allereerst is het belangrijk dat je de sfeer van je interieur ook doortrekt in de kast. Een totaal andere inrichting in de kast dan in je huis is dus niet de bedoeling. Mocht je bijvoorbeeld hout in huis hebben, is het leuk om dit ook in de kast terug te laten komen. Vooral wanneer je voor een zwarte kast hebt gekozen. Daarnaast is het ook handig om de kleuren die in je interieur gebruikt zijn weer terug te laten komen in je kast.

Verder is het niet per se nodig om de hele kast vol te stoppen met spullen. Een leeg plekje her en der is juist mooi. Kasten met ondoorzichtige deuren kun je tot de nok toe vullen, maar dat is hierbij niet het geval.

ikea

Mocht je toch net wat meer kwijt willen in je kast, dan kan je een opbergmand (of meer) aanschaffen. Deze zijn niet doorschijnend en kan je dus lekker volstoppen met alle ‘rommel’ die toch net wat minder mooi zijn om in de kast te plaatsen. Zo heb je wel genoeg opbergruimte, maar geen rommel waar je naar moet kijken. Hoppa!

ikea`1

Iets waarmee je ervoor kunt zorgen dat jouw kast echt van jou is, kan door het toevoegen van persoonlijke spullen. Verzamel je schelpen op het strand? Neem je altijd een souvenir meer van vakantie? Heb je een oude vaas van je oma? Of heb je mooie knutselwerkjes van (je) kinderen gekregen? Geef het een prominente plek in de kast! Zo kijk je er wat vaker naar en heb je gelijk die persoonlijke touch te pakken.

goossens

Mocht je genoeg servies in huis hebben, dan kan je er ook nog voor kiezen om deze een mooi plekje in de kast te geven. Handig wanneer je servieskast in de keuken staat, maar ook in de woonkamer of eetkamer kan een kast met servies makkelijk. Zet een mooi beschilderd bord tegen de achterkant aan zodat ‘ie lekker opvalt.

Oh, en tegenwoordig niet meer uit het interieur te denken zijn natuurlijk planten. Ook deze groene exemplaren kunnen prima terugkomen in je kast (of op de kast). Vooral als je al veel planten in je interieur hebt. En, denk jij dat het nu gaat lukken om je open kast in te delen?


 

Volg Meubeltrack ook op InstagramPinterest en Facebook voor een flinke dosis interieur-inspiratie!

Beeld: Cover. Showhome // 1. Gero wonen // 2. IKEA // 3. IKEA // 4.  Goossens // 5. Lodder keukens

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter