4x planten die niet kapot te krijgen zijn

2 december 2016
8e196f4b52adc5c2a137c723712f5cfe

Er zijn mensen die met zeer veel zorg en aandacht hun planten verzorgen alsof het hun kind is. Er zijn ook mensen die het zelfs voor elkaar krijgen om een cactus aan een tragische dood te helpen. Voor deze mensen hierbij een boodschap: Geef niet op! Met deze kamerplanten kan ook jij het groen in huis halen, zonder dat het er na een week bruin en dor bij hangt.

 1. Dracaena Massangeana (Drakenbloedboom)

dracaena_masscane

Deze plant is werkelijk waar fantastisch bestand tegen verwaarlozing. Deze plant kun je een half jaar geen water geven en hij blijft nog steeds levenslustig doorgroeien. Het enige wat hij nodig heeft, is zo nu en dan wat zonlicht. In Nederland worden ze vooral in het klein verkocht, maar ze kunnen met de juiste verzorging behoorlijk groot worden.

2. Sanseviera (Vrouwentongen)

SansevieriaLaurentii10

Deze plant kreeg pas echte bekendheid na de carnavalskraker ‘Mijn sanseveria': “Het is maar een plantje van een meter hoog, maar met carnaval staat hij altijd droog.” Nou, voor zijn part staat de plant altijd droog. De onderhoudstips zijn simpel: het maakt niet uit of je ‘m in de schaduw of in de zon zet, als je ‘m maar niet te veel water geeft. Onverwoestbaar.

3. Fatsia Japonica (Vingerplant)

710320

Deze plant is niet alleen niet kapot te krijgen, het is ook nog eens een levende luchtfilter. Zet ‘m een beetje buiten de zon en je hebt er jaren plezier van.

4. Ficus 

okzumagf

De afsluiter in de lijst der overlevers: De ficus. In de natuur kan hij zelfs wel 500 jaar oud worden. Je zet ‘m in je kamer (niet in direct zonlicht) en je bent klaar. Je bent zelfs zo klaar dat je de plant daarna beter niet meer kunt verplaatsen, dan moet hij namelijk weer erg wennen. Kijkt je groene vriend toch een beetje slapjes door maanden van waterschaarste? Zet ‘m dan een weekje in de badkamer en hij is weer zo goed als nieuw. Wel opgepast met huisdieren, want deze plant is giftig voor hen.

Kijk ook eens naar