Vijf tips voor de inrichting van je tuin

23 juli 2019
Fermob - Luxembourg tafel oranje

Is jouw tuin wel toe aan een kleine make-over nu de zomer in volle gang is? Komt dat even goed uit! In dit artikel geven we je namelijk een vijftal tips hoe je de inrichting van je tuin zo praktisch en stijlvol mogelijk kunt aanpakken. (samenwerking)

Smaken verschillen. En al helemaal als het op interieurgebied aankomt, dat weten wij als geen ander. Gelukkig is er wat woonstijlen betreft voor ieder wel wat wils. Als het echter op de buitenruimtes aankomt kan het niet op met verschillende stijlen.

Waar we ‘vroeger’ al gauw tevreden waren met een gezellige tuinset en parasol, is er tegenwoordig wat meer nodig om menig tuinbezitter tevreden te stellen. Denk aan volledig nagebootste terrasjes in bohemian stijl, Ibiza vibes, comfortabele design loungesets, planten jungles, buitendouches en zelfs complete buitenkeukens. Kortom, de inrichting van de tuin is een hot topic en verlengde van onze woningen geworden.


fermob-bellevie-tuinset4

Tip 1 – Zorg voor een stijlvolle basis

De tuin staat meestal niet bovenaan op het prioriteitenlijstje. Toch is het belangrijk om deze ruimte net zo serieus te nemen als de rest van je woninginrichting. Maak voorafgaand aan het inrichten daarom een duidelijk plan, baken een bepaalde stijl af óf ga simpelweg voor een degelijke, doch stijlvolle basis. Eentje die je na verloop van tijd keer op keer kunt uitbreiden of aanpassen naar wens.


fermob-surprising-chair-tuinstoel28

Tip 2 – Weerbestendige items

Een duurzaam interieuritem is een mooi meegenomen. Dat gaat natuurlijk al helemaal op voor items die continu worden blootgesteld aan de barre omstandigheden van ons koude kikkerlandje. Pas de inrichting van je tuin hierop dus zeker aan, zodat je er jarenlang plezier van hebt! Denk bijvoorbeeld aan de uit aluminium vervaardigde meubels van Fermob. Deze zijn ongevoelig voor weersomstandigheden als regen, wind en kou. Klinkt dat als ons weertype? Juist. Je weet wat je te doen staat.


Fermob - Caractère tuintafel 128x128

Tip 3 – Kies voor praktisch design

Tijdens deze mooie zomerse dagen maak je wellicht vaker gebruik van je tuin, terras of balkon. Het is dan wel zo fijn als deze klaar voor gebruik is bij onverwacht bezoek, een spontane barbecue of borrelavond. Wij denken: opklapbare tuintafels en stapelbare stoelen. En jij?


fermob-balad-tafellamp-h253

Tip 4 – Geen gedoe met elektriciteit

Het blijft toch altijd een karwei: verlichting aansluiten in de tuin. Daarnaast kun je een lichtbron niet zomaar verplaatsen als die eenmaal is bevestigd. Aangezien je zelf hoogstwaarschijnlijk nogal eens van mening kunt veranderen, denk je dat misschien ook wel over de locatie van je verlichting in de tuin. Een verplaatsbare tuinlamp met oplaadbare LED technologie is in dezen dus een praktische oplossing.


Tip 5 – Less is more

Ja, het klinkt misschien cliché en we kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar het is – in de meeste gevallen – toch echt zo. Met eenvoudige meubels, gladde oppervlakken en niet al te veel tierelantijntjes is het onderhoud van je tuin kinderspel! En dat willen we allemaal, toch?


Volg Meubeltrack ook op InstagramPinterest en Facebook voor een flinke dosis interieur-inspiratie!

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter