5 tips om suède schoon te krijgen

20 mei 2015
74374351_f58cb0b0cd_o

Niets zo vervelend als een hardnekkige vetvlek in jouw nieuwe suède bank. Meubeltrack verzamelde een aantal tips om jouw bank weer vetvrij te krijgen. We zijn benieuwd welke tip het beste werkt!

Tip 1: Spa rood

Heb je zo gauw geen schoonmaakmiddel in huis? Geen nood, want het zou goed kunnen dat Spa Rood de vlek in een oogwenk verwijdert. Neem een tissue, doe er wat Spa Rood op en dep voorzichtig over de vetvlek. Als je er snel bij bent, is er grote kans dat de vlek oplost.

Tip 2: Een rubberen gum

Pak een schone, rubberen gum en wrijf voorzichtig over de vetvlek. Niet te hard gummen, want dan wordt de plek kaal.

Tip 3: Azijn

Pak een zachte tandenborstel en doop die in wat azijn. Wrijf voorzichtig over de plek en haal er nadat je klaar bent een schone, droge handdoek overheen.

Tip 4: Strijkijzer

Pak een strijkijzer, een stukje papier en een suèdeborsteltje. Zet het strijkijzer op een lage stand. Leg het papier op de vetvlek en strijk over de plek heen. Als het goed is, wordt het vet opgenomen in het papier. Borstel na met een suèdeborsteltje.

Tip 5: Talkpoeder of krijt

Strooi wat talkpoeder of krijt op de vlek en laat dit inwerken. Deze materialen hebben enorme absorberende eigenschappen en nemen het vet op.

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter