DIY: Maak Halloween je nieuwe traditie!

28 oktober 2017
pompoen waxinelichtjes designlovefest

Vier jij Halloween? Na het zien van deze DIY maakt jouw huishouden er voortaan ook een traditie van. Zonder pompoenen uiteraard geen Halloween, maar misschien vind je het – net als ons – overdreven om deze voor het hele gezin uit te hollen. Ok. Misschien een paar dan, want kijk eens naar deze – niet zo griezelige – waxinelichten van pompoenen. Het hoeft namelijk niet altijd spooky te zijn.

Halloween wordt vaak gelinkt aan uitgeholde pompoenen met enge gezichten erin. Dat het niet altijd griezelig hoeft te zijn bewijzen deze prachtige en sfeervolle waxinelichten, gemaakt door Natalie van Design Love Fest.

DSC_2377

Wat heb je nodig voor deze DIY:
  • pompoenen, uiteraard
  • messen in verschillende groottes
  • lepels in verschillende maten, om de pompoenen uit te hollen
  • een boormachine met verschillende opzetstukken om de gaten te boren
  • tape/plakband om de boorgaten aan te geven (dit kan ook met een marker of stift)
  • een rond, langwerpig borsteltje om de geboorde gaten mee schoon te maken

DSC_2390

Zoals je hieronder kunt zien, moet je allereerst een deel van de onderzijde van de pompoen verwijderen. Hol de pompoen vervolgens uit met een lepel en eventueel een mes om de randen dunner te maken.

carve

Vervolgens kun je op de pompoen de plekken markeren waar je de gaten wil boren. Dit kan met een stukje tape, maar kun je natuurlijk ook aangeven met een marker of andere stift.

DSC_2448

DSC_2475

Als je alle gaten hebt geboord, kun je de gaten schoonmaken met een langwerpige, ronde borstel. Op deze manier verwijder je het overgebleven vruchtvlees uit de gaten.

DSC_2484

Tot slot kun je de pompoen over een waxinelichtje heenzetten met de reeds gemaakte opening aan de onderzijde. Door de gaten zal de pompoen niet oververhit raken en de kaars niet doven.

pompoen waxinelichtjes designlovefest

Volg Meubeltrack ook op Instagram en Facebook voor een flinke dosis interieur-inspiratie!

Beeld: Design Love Fest

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter