Benchmark

24 juli 2015
Keuken

Van huis uit is Nick Mollen (28) econoom, maar dat maakt volgens hem niets uit. Creativiteit kun je niet leren of kopen, dat zit in je. Hij begon Benchmark 4 jaar geleden met een vriend van hem en inmiddels is het een gevestigde naam in Tilburg.

Snel gegroeid

Op het moment van het interview staat de zaak tjokvol met dozen. Nick verontschuldigt zich, de zaken gaan goed. Meteen vanaf het begin eigenlijk al. Nick: “Toen Benchmark werd opgericht, hadden we het geluk dat we meteen aan de slag konden gaan voor een groot bouwproject.” Het eerste jaar werkte Benchmark nog vanuit huis, maar dit werd al snel te klein. Nicks compagnon vertrok uit de zaak er werden 2 part-timers aangenomen. Momenteel zit het bedrijf in het midden in het centrum, in de Nieuwlandstraat. Een afgelegen plek als een industrieterrein past niet bij wat hij doet, vindt hij. “Ik wil gezien worden. Het plaatje moet kloppen. We hebben tegenwoordig trouwens ook een ruimte in het Falcongebouw aan de Piushaven. We zitten daar samen met Undici keukens en kookstudio Bollore. Een goede samenwerking voor ons. Mensen hebben bij een nieuwe woning of een verbouwing toch vaak meer te doen  dan alleen een nieuwe keuken, dan komen wij in het plaatje.”
benchada

Doe eens wat anders dan witte verf op de muur

Het bureau heeft een kenmerkende, warme stijl waarin het woningen inricht. Nick: “Je zult niet snel hoogglans wit of roestvrij staal bij ons aantreffen. Een huis hoeft geen glanzende showroom te zijn waar je niet eens durft te gaan zitten.” Hun stijl valt volgens hem te omschrijven als eigentijds, warm en kleurrijk. Dat hoeft overigens niet te betekenen dat een interieur met koele kleuren niet warm kan zijn. Met alleen de juiste belichting bereik je volgens Nick al een hoop. Daarnaast zijn wandbekleding en kleurgebruik van groot belang. “Wandbekleding is een ontzettend belangrijk element in een kamer. Helaas heeft 90 procent van de Nederlandse huishoudens witte muren. Ze zijn bang om kleur te gebruiken. Zonde, want je mist dan echt een sfeermaker.” Hij werkt graag samen met merken als Arte Elitis en Cole & Son. Zij maken allerlei experimentele wandbekleding van de meest uiteenlopende materialen. Vinyl, kokosnoot, bamboe, glas, zijde, linnen… Niets is te gek.

1392475742

Totaalplaatje

Benchmark verzorgt zijn interieurplannen van a tot z. “De klant ziet vaak door de bomen het bos niet meer, daarom schakelen ze ons in. Wij verzorgen álles, met ons eigen team. Van gordijnrails tot deurknoppen, je kunt het je zo gek niet bedenken. Voor mij is dit een stukje service en betrokkenheid”, vertelt Nick. Soms maakt het bedrijf dingen zelf. Toen het wijnbar Corton onder handen nam, kregen ze een carte blanche. Dit resulteerde uiteindelijk onder meer in de prachtige handgemaakte bar, zie foto hierboven. Nu moet je overigens niet denken dat Benchmark alleen in te huren is voor grote klussen. Voor kleine interieurvragen kun je ook bij het bedrijf terecht, voor welk behang bij je woonkamer past bijvoorbeeld. Het assortiment is voornamelijk gericht op hoog segment, maar ook mensen met een modaal inkomen kunnen zonder geldzorgen om advies komen vragen. “Het hele advies kost vaak minder dan een nieuwe bank”, lacht Nick.

appment_tilburg_05

What’s in a name

Nick vindt het belangrijk dat mensen zich thuis voelen in hun huis. Als je het werkwoord ‘to benchmark’ vrij vertaalt en op interieuradvies toepast, betekent dit dat je de positieve elementen uit een woning behoudt en de zwakke elementen elimineert. “Het hoeft dus niet altijd zo te zijn dat alles in je huis vernieuwd wordt als wij een interieurplan opstellen”, zegt Nick. En zijn eigen huis, is dat Benchmark-waardig? Nick: “De fietsenmaker heeft ook altijd zijn fietsband leeg, toch? Mijn prioriteit ligt bij mijn werk, dat huis komt nog wel een keer.”

 

BENCHMARK
Benchmark Design
Nieuwlandstraat 14
5038 SN Tilburg
0031 (0)13 7370109

 

Kijk ook eens naar