Bescherm je huis tegen weer en wind

14 november 2017
Knipsel Facebook post

Dit blogbericht is tot stand gekomen i.s.m.  ALKU

Je hebt vast wel gemerkt dat de temperaturen iets zijn gedaald de afgelopen weken. Daardoor is de verwarming waarschijnlijk wat vaker omhoog gezet en worden de plaids weer van zolder gehaald. Koukleumen in je eigen woonkamer is namelijk niet wat je wil, maar de energierekening opkrikken natuurlijk ook niet. Beide problemen kun je tackelen met de juiste isolatie, zoals kozijnen die bestand zijn tegen weer en wind.

Laten we eerlijk zijn, kozijnen zijn niet het leukste onderdeel van je woning om aan te pakken. Maar ze zijn wel een heel nuttig onderdeel van je woning. Buiten het feit dat ze de hele look van je huis kunnen veranderen, zorgen ze ervoor dat een woning woonbaar wordt. Of in ieder geval veiliggesteld voor de invloeden van buitenaf. Zeker met het diverse klimaat dat ons kikkerlandje kent, zijn een stel goed passende kozijnen geen overbodige luxe. Daarnaast zijn kunststof kozijnen simpelweg een stuk veiliger dan houten kozijnen als het gaat om inbraak- en brandpreventie. Dat woont wel zo prettig, toch?

Knipsel 2 wordpress

Knipsel 3 wordpress

Bestand tegen weer & wind

De herfst is een heel wisselvallig seizoen als je kijkt naar neerslag en temperatuur. Er is geen peil op te trekken. Je kunt je dan ook wel voorstellen dat je kozijnen het in deze periode zwaar te verduren hebben. En we hebben het dan vooral over de houten varianten, want dit materiaal (en het bijbehorende verfwerk) is veel kwetsbaarder voor invloeden van de natuur. Om te voorkomen dat je met regelmaat je kozijnen moet voorzien van een nieuwe laag verf of de vorming van ernstige slijtage is het verstandig te kiezen voor kunststof kozijnen. Zelfs als je hout een mooiere uitstraling vindt hebben, kan je met een gerust hart overstappen naar kunststof. ALKU heeft de kozijnen namelijk in verschillende uitvoeringen, zoals een variant met houtnerf die nauwelijks van echt hout te onderscheiden is.

Knipsel 5 wordpress

Optimaal isolerend

Hoe het komt dat de isolatie van ALKU kozijnen optimaal is? Dat is te danken aan de speciale kozijnprofielen. Deze beschikken namelijk over verschillende ‘kamers’. Het zijn compartimenten die gevuld zijn met stilstaande lucht, net zoals bij een thermoskan. Daarnaast hebben kunststof kozijnen een lage U-waarde. Dat leggen we even uit. De U-waarde is een – kom’t ‘ie – warmtedoorgangscoëfficiënt. Dat wil zeggen de hoeveelheid doorgelaten warmte per vierkante meter raam, per seconde, per graad temperatuurverschil. Een lagere U-waarde, betekent dus een betere isolatie. Van kunststof kozijnen ligt deze waarde gemiddeld tussen de 1 en 2,0. Dit is een stuk lager dan andere materialen.

Knipsel 4 wordpress

Ook je portemonnee houdt van isolerende kozijnen

Naast dat de kunststof kozijnen van ALKU een aanzienlijke verbetering zijn voor de isolatie van je huis, krijg je er ook nog eens wat voor terug. Je bespaart maandelijks op je energiekosten en in sommige gevallen kom je zelfs in aanmerking voor subsidie op de investering van nieuwe kozijnen. Alvast berekenen wat de energiebesparing voor jouw woning kan opleveren? Bekijk dan de ALKU besparingscalculator eens. Hier check je eenvoudig wat een stel nieuwe kozijnen kan opleveren op korte en langere termijn. Wist je trouwens dat kunststof kozijnen ook bijdragen aan het reduceren van CO2-uitstoot? Ben je ook nog eens supergroen bezig!

Als je kiest voor de aanschaf van kunststof kozijnen, worden deze volgens de richtlijnen van VKG gemonteerd wanneer het jou uitkomt. We zullen je de technische termen die hierbij komen kijken besparen, maar mocht je nou precies willen weten hoe het plaatsen van kozijnen werkt, dan wordt er op de website van ALKU alles over verteld.

Benieuwd geworden en wil je je graag laten inspireren en adviseren? Breng dan een bezoekje aan een van de ontdekkingscentra in Tilburg of Middelburg

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter