Binnenkijken in een voormalig kantoorpand in Drenthe

12 juli 2019
6 - mariscasa

Dit blog is geschreven door gastblogger Mariska, waarin ze ons meeneemt in het interieur van haar wel heel bijzondere woning in Assen.


De liefde voor aparte woningen is eigenlijk per toeval ontstaan. Het begon bij een woonboot in het centrum van de stad Groningen. Vervolgens verhuisden mijn vriend en ik naar een oud schoolgebouw en nu wonen we alweer een jaar in een voormalig kantoorpand in hartje Assen. Inclusief uitzicht op voorbijrijdende treinen!

2 - mariscasa

Marktplaatsgelukje

Mijn woonstijl zou ik zelf omschrijven als stoer met een natuurlijk tintje. Ik ben dól op kringloopwinkels en mag graag rondstruinen op Marktplaats. En is datgene wat ik vind niet helemaal naar mijn zin, dan kijk ik wat ik er aan kan veranderen om een item of meubel nieuw leven in te blazen. Deze archiefkast (hierboven afgebeeld) is één van mijn mooiste Marktplaatsgelukjes. 

De advertentie was summier, met enkel een donkere foto van een ietwat vergeelde houten Lundia kast. Ik viel op de handgreepjes en het feit dat je de planken op gewenste hoogte kon indelen, waardoor er genoeg ruimte zou zijn voor mijn decoratieve ‘prulletjes’. Voor slechts drie tientjes en een overgebleven restje groene muurverf heb ik deze kast gekocht en omgetoverd tot een stoere eyecatcher!

3 - mariscasa

Nature rocks!

Natuurlijke kleuren en materialen vind ik prachtig. Door te werken met verschillende vormen, materialen en texturen wordt dit nooit saai. Planten kunnen hierbij niet ontbreken en ik verzamel daarnaast graag bijzondere stenen, mineralen en schelpen. 

4 - mariscasa

5 - mariscasa

6 - mariscasa

Dol op camouflage green 

Ik heb de groene kleur van de woonkamer zowel op de kast als op de muur in de keuken gebruikt. We hebben geen groot huis, maar door de kleuren terug te laten komen zorgen we voor eenheid in de ruimte. 

7 - mariscasa

8 - mariscasa

DIY’s voor ongeduldige types!

Zowel de palmboom lamp als de schelpenketting zijn DIY projectjes. De lamp is de meest basic lamp van IKEA en heb ik met plastic bladeren en tiewraps omgetoverd tot een palmboom lamp. De schelpenketting is gemaakt van een stuk karton en macramé touw. Ik vind het leuk om DIY’s te maken die meteen resultaat opleveren, waar je maximaal een dag of twee mee bezig bent. Ik heb weleens geprobeerd om iets te haken of breien, maar daar ben ik veel te ongeduldig voor! 

9 - mariscasa

Make-over

Op het moment ben ik bezig om mijn huis een ware make-over te geven. Industrieel en camouflage green gaan de deur uit, het is tijd voor iets nieuws. Het wordt vrouwelijk en een beetje vintage, maar daarover vertel ik je in een volgend blog wellicht meer!

10 - mariscasa


IG - Mariscasa

Dit blog is geschreven door Mariska. Ze woont samen met haar vriend John in een voormalig kantoorpand in Assen. Ze is dol op DIY’s en kringloopvondsten. Haar stijl bevat natuurlijke elementen en is een tikkeltje bohemian.

Je kunt Mariska volgen op Instagram via @mariscasa én op haar eigen blog www.mariscasa.nl.

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter