Zo maak je het terras zomerproof!

3 juli 2019
Elho - Greenville potten horizontaal 1

De zomer staat om de hoek – en wat het huidige weer betreft is ‘ie eigenlijk al gearriveerd. Hoog tijd dus om je terras, balkon of tuin zomerproof te maken! Hoe? Dat laten we je graag zien aan de hand van een aantal must-haves voor je inrichting buitenshuis.

Na afloop van de zomer is je buitenruimte (mocht je daarover beschikken) hoogstwaarschijnlijk een plek waar je niet snel naar omkijkt. Zodra de eerste zonnestralen zich laten zien moet je dus flink aan de slag om deze plek weer gezellig te maken – en in ieder geval leefbaar.

Zaken als bladeren wegvegen en onkruid verwijderen zijn natuurlijk taken die je zelf ook wel kunt bedenken om je tuin weer toegankelijk te maken. Daarnaast zorg je er met onderstaande items voor dat je terras, balkon of tuin weer helemaal klaar is voor de zomer. Zet die knusse borrelavondjes en barbecues maar alvast op de planning!


Elho - Greenville potten verticaal

Comfort

Met het juiste zitmeubilair zorg je ervoor dat de aanwezige gasten comfortabel kunnen zitten. Toch is een robuuste loungebank in veel tuinen een tikkeltje aan de grote kant. Gelukkig zijn er ook compactere modellen verkrijgbaar. Denk aan een simpele palletbank, waarop je een aantal kussens neerlegt zodra je bezoek krijgt. Daarnaast zijn de meeste palletbanken gemakkelijk naast elkaar te plaatsen, dus je kunt de capaciteit wat betreft zitplaatsen naar wens uitbreiden.

15 - woood - jane fauteuil

Duurzaam

Door te kiezen voor duurzame producten, kies je doorgaans ook voor items die langer meegaan. En laat dat nu juist van belang zijn als ze worden blootgesteld aan weer en wind. Heb je geen dak boven je terras? Zorg dan dat je onbewerkt hout niet zonder een likje waterbestendige lak achterlaat. Of verf, net zoals op het plaatje hierboven, de schutting of omheining van je zitplek in een kekke kleur.

Een ander duurzaam onderdeel van je tuin is wellicht een knus groepje groene vrienden én dan met name de pot waarin ze zowel overwinteren als de zomerzon trotseren. Een bloempot die onder meer bestand is tegen vorst en niet verkleurd door de zon is daarom zeker een must. Zelfs als je alleen nepplanten in je tuin hebt staan, verdienen ook zij een pot die mooi blijft, toch?

9 - ikea - applaro serie balkon

Praktisch

Heb je nu écht geen ruimte voor een noemenswaardige tuinset, dan is het tijd om na te denken over praktische meubels. Denk aan een simpel bankje als hierboven, dat tegelijkertijd dienst doet als een opbergmeubel. Handig om zoal je kussens en dekentjes in op te bergen én het ziet er meteen opgeruimd uit! Datzelfde geldt voor een uitklapbare tuintafel, perfect voor op een krap balkon.

21 - house doctor - eerste paasdag tafel setting

Sfeer

Zo. Is de zithoek in orde? Dan is het tijd om wat extra sfeer toe te voegen aan het geheel. Eén zeer geliefd onderdeel op menig terras is de gloeilamp. En terecht! Deze sfeermaker matcht prima met uiteenlopende woonstijlen, dus is een populaire keuze voor verlichting. Naast gloeilampen kun je ook kiezen voor lampions, fakkels of kaarsen. Om enig brandgevaar echter te voorkomen raden we toch aan om te kiezen voor een vorm van sfeerverlichting die minder risicovol is.


Volg Meubeltrack ook op InstagramPinterest en Facebook voor een flinke dosis interieur-inspiratie!

Beeld: 1 + 2 elho // 3. woood // 4. IKEA // 5. house doctor

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter