Fleur je buitenruimte op met een mooi balkonkleed!

11 juni 2019
Buiten vloerkleed - Yerzy Blauw

Met een vloerkleed kun je je interieur in een handomdraai een nieuwe uitstraling geven. Maar wat dacht je van de uitstraling van je tuin, terras of balkon? Balkon- en andere buitenkleden hebben de afgelopen jaren een behoorlijke opmars gemaakt. Dat is niet gek, want zo’n gezellig kleedje geeft je buitenruimte net dat beetje extra. Op zoek naar een fijn én weerbestendig exemplaar? Lees dan even verder! (samenwerking)

De keuze in verschillende vloerkleden is enorm, maar lang niet elke soort is geschikt als balkonkleed. Door de wisselende weersomstandigheden heeft een normaal kleed veel te verduren. Na verloop van tijd zorgen regen, sneeuw, zon en temperatuurschommelingen ervoor dat de kleur vervaagd, het materiaal slijt én zelfs kan gaan schimmelen of rotten. Precies wat je niet wilt.

Synthetisch balkonkleed

Een vloerkleed gemaakt van polypropyleen is wél in staat om te overleven in weer en wind. Dit is een platgeweven synthetisch materiaal. Daarnaast voelt deze zacht aan je voeten en is ‘ie zeer eenvoudig schoon te maken met een vochtige doek. Je kunt dit kleed dus met een gerust hart het hele jaar buiten laten liggen. Je voelt ‘m misschien al aankomen; hieronder verzamelden we een aantal exemplaren die gemaakt zijn van dit weer-proof materiaal.

Buitenkleed - Twin Kring - Groen

Creëer een knusse zithoek

Net zoals een ronde tafel, brengt een rond buitenkleed ook gezelligheid mee naar je zithoek in de tuin of op het balkon. Dit groen/crème gekleurde kleed is bovendien aan twee zijdes te gebruiken, dus je kunt de look telkens naar wens aanpassen. Win-win, want je beschikt ineens over niet één, maar twee nieuwe kleden! Wil je ‘m liever binnenshuis neerleggen? Ook dat kan, want dit voerkleed is geschikt voor zowel binnen als buiten.


Buitenkleed - Twin Supreme groen

Rechthoekig gemak

De meeste tuinen, balkons, terrasjes of andere buitenruimtes hebben een (enigszins) rechthoekige vorm. Een balkonkleed met vergelijkbare vormen is dan ook vaak een makkelijke en veelgemaakte keuze. Het exemplaar hierboven heeft een moderne print, welke doet denken aan de Indianen. Deze past perfect bij een bohemian of scandinavische interieurstijl. En met een paar mooie groene planten komt ‘ie vervolgens helemaal tot z’n recht.

Ben je even uitgekeken op de lichte kleur? Dan draai je ‘m simpelweg om voor de andere tint. Handig! Oja, dit buitenkleed is verkrijgbaar in maar liefst vier verschillende afmetingen én kleuren.


Modern vloerkleed - Brave Creme

Rust in de tent

Als je niet zo’n fan bent van kekke printjes, kun je wellicht beter kiezen voor een tijdloze variant. Bovenstaand vloerkleed zorgt door de natuurlijke kleurnuances en vormgeving voor een rustige sfeer. Een voordeel daarvan is dat je ‘m eenvoudig combineert met andere stijlen of bijzondere decoratie items. De ‘Brave’ collectie is daarnaast uniek in zijn soort, want de manier van weven geeft de kleden een extra dimensie, oftewel een zogenoemde ‘handmade look’.

Meer weten over deze en andere balkonkleden van Volero? Bekijk dan hier de volledige collectie.


Volg Meubeltrack ook op InstagramPinterest en Facebook voor een flinke dosis interieur-inspiratie!

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter