Met deze tips maak je een vergeten hal sfeervol

16 augustus 2019
House Doctor _aw18_sophisticated18_cw

Na de woonkamer, keuken en het toilet is de begane grond voor de meeste mensen wel klaar als het aankomt op de inrichting. Missen we niet iets? Jazeker, wat dacht je van de hal! Het is dé plek waar je gasten een eerste indruk krijgen van je huis. Zonde om deze ruimte zomaar links te laten liggen. Wat je ermee kunt doen om ‘m op te fleuren vertellen we je hieronder.

Hoe groot, klein, breed of smal je gang ook is, er is altijd wel iets mogelijk om deze sfeervoller aan te kleden. Heb je bijvoorbeeld een smalle, lange gang, dan kun je misschien wel gebruik maken van de hoogte van het plafond. Een mooi – maar wellicht iets extremer – voorbeeld hiervan is het plafond bij de ingang van de Droomvlucht in de Efteling. Hier is het volledige plafond bekleed met tropische planten en bijpassende verlichting. Met slechts een paar hangplanten creëer je zelf ook zo’n prachtig groen dak boven je gang. Wedden dat dit indruk maakt op je bezoek?

Mocht je niet zo’n zin hebben om met ‘groen’ aan de slag te gaan, geen probleem! We hebben uiteraard nog een aantal andere tips om van je gang een volwaardig stukje interieur te maken.

House Doctor - halletje

House Doctor_aw18_greenplants13_ch

Wanddecoratie

Waarschijnlijk wil je je huis zo makkelijk mogelijk kunnen betreden, maar bij een smalle gang ben je gelimiteerd in je mogelijkheden wat betreft meubilair. Maak in dat geval dus zeker gebruik van de wanden. Hang er bijvoorbeeld een aantal grote spiegels speels naast elkaar op, welke ervoor zorgen dat de ruimte optisch groter lijkt. En natuurlijk is zo’n spiegel ook uitermate handig als je jezelf nog even wil checken alvorens je vertrekt.

Heb je weinig ruimte voor een volledige garderobekast, maar wil je toch graag eventuele jassen, sjaals of paraplu’s in de gang laten? Kies dan voor een kledingrek of stang die je aan het plafond bevestigd, zodat je hieraan alles netjes kunt ophangen. Door de bevestiging aan het plafond, bespaar je kostbare (loop)ruimte op de vloer. Heb je écht een smalle gang? Denk dan eens na over het plaatsen van een simpele houten balk aan de muur. Aan de onderzijde van deze balk kun je haakjes bevestigen voor de jassen en aan de bovenzijde kun je een aantal gezellige fotolijstjes neerzetten. Als dat niet zowel praktisch als interieurproof is, weten wij het ook niet meer.

// Shop the look

DutchBone - Jove cabinet - vakkenkastjes

IKEA -  holding one

Uitbreidingsmogelijkheden

Heb je wat meer ruimte in je gang? Maak er dan in alle gevallen nuttig gebruik van. Scheelt hoogstwaarschijnlijk weer een paar rondslingerende schoenen of jassen op andere plekken in huis. Denk aan een handig (garderobe)bankje, waarin je tegelijkertijd zaken kunt opbergen of ophangen. Een andere mogelijkheid is een wandkast. Als deze niet al te diep is, is dit een prima item om sleutels, handschoenen, regenjassen en andere spullen op te slaan. En met een vaste plek voor dit soort items, raak je ze hopelijk ook minder snel kwijt..

// Shop the look

 


Volg Meubeltrack ook op InstagramPinterest en Facebook voor een flinke dosis interieur-inspiratie!

Beeld: 1 t/m 3 House Doctor // 4. Dutchbone // 5. IKEA

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter