Dit is de perfecte combinatie van raambekleding

15 december 2021
raambekleding

Zijn jouw ramen toe aan nieuwe raambekleding en wil je dit zo optimaal mogelijk inrichten? Dat begrijpen wij als geen ander! Waarschijnlijk heb je een hoop wensen als het op raambekleding aankomt, zoals dat het genoeg licht moet tegenhouden of juist doorlaten. Daarnaast mag het niet te veel klapperen als het wat waait buiten, maar wil je wel dat het genoeg ventileert. Tot slot wil je insecten het liefst buiten houden, maar niet alle ramen potdicht doen elke dag. Kortom, genoeg om rekening mee te houden, dus we geven je graag wat ideeën ter inspiratie.


Start met horren en hordeuren

Veel mensen denken pas aan het installeren van hordeuren of horren voor de ramen wanneer er veel insecten buiten aanwezig zijn. Vooral in de zomerperiode, wanneer er veel muggen rondvliegen, vliegen ook de horren de winkels uit. Maar ook in de herfst en winter kun je deze goed gebruiken, wanneer spinnen en andere insecten jouw huis proberen binnen te treden op zoek naar een warm plekje. Zowel voor de deuren als voor de ramen die je regelmatig openzet om te luchten kun je deze prima installeren.

Vitrage voor extra licht

Na de horren gaan we door naar de volgende laag, namelijk de vitragegordijnen. Je kunt voor diverse opties kiezen in deze categorie, namelijk de daadwerkelijke lichtdoorlatende gordijnen of de rolgordijnen. Het doel van deze raambekleding is om iets van privacy te creëren, terwijl je alsnog genoeg daglicht doorlaat. Deze zijn ideaal voor in de woonkamer en keuken, maar ook als extra laag in de slaapkamer. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat de overbuurvrouw meekijkt terwijl je je omkleedt, en dat terwijl je gewoon genoeg licht in de kamer hebt.

Verduisterende gordijnen

Tot slot kun je over de hor en de vitrage nog verduisterende gordijnen hangen. Deze houden al het licht van buiten tegen en zorgen voor een gesloten en knus gevoel. Dit type gordijnen zijn perfect in de slaapkamer, maar kunnen ook prima in de woonkamer gebruikt worden. Zo weet je zeker dat er echt niemand naar binnen kan kijken en dat je de warmte in de zomer ook lekker buitenhoudt. Verduisterende gordijnen zijn vaak ook wat zwaarder, wat goed kan dienen als extra hulpmiddel voor de isolatie in huis.

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter