Maak je huis gezellig voor de herfst

7 oktober 2019
Afbeelding woonkamer hout

De koude herfst- en winterdagen zijn weer in aantocht. Dat betekent dus ook dat de warme zomerdagen plaats maken voor de donkere dagen waarbij je lekker knus met een dekentje op de bank kruipt. Is jouw interieur daar al klaar voor? Wij geven je handige tips om jouw huis helemaal klaar te maken voor de herfst én winter.


Maak gebruik van warme kleuren

Geef je interieur een sfeervolle uitstraling met warme kleuren, zoals donkergroen of bordeauxrood. Je hoeft hiervoor niet je hele interieur te transformeren. Enkele aanpassingen kunnen zijn voldoende! Denk bijvoorbeeld aan donker gekleurde kussens voor op de bank. Of kies voor gordijnen in een warme tint. Wees creatief en je zult zien dat je met geringe aanpassingen al veel kan bereiken.

Afbeelding bruine bank nuon

Ga herfst winkelen

Er zijn allerlei spullen die je huis een stuk knusser maken. Echter kunnen de kosten nogal oplopen wanneer je gaat winkelen voor de koude dagen. Wij raden altijd aan om het internet rond te speuren voor eventuele aanbiedingen. Spendeer wat tijd door aanbiedingen op te zoeken en je bent in staat om meer te kopen – voor een leuke prijs – dan je dacht. Om het helemaal af te maken kan je ook kijken of bedrijven speciale acties hebben. Zo zijn er vaak energiemaatschappijen die cadeaus geven wanneer je overstapt. Als je bijvoorbeeld overstapt naar Nuon, krijg je energie met kado. Nuon geeft met deze actie onder meer een cadeaubon weg waarmee je artikelen kunt kopen voor je huis.

jonathan-simcoe-qYxIVsHpDDo-unsplash

Sfeerverlichting

Verlichting maakt of breekt de sfeer van je woning. Je kunt je vast voorstellen dat felle lampen niet echt bijdragen aan een behaaglijke sfeer. In plaats daarvan ga je liever voor sfeerverlichting. Dimbare varianten zijn in dit geval een mooie uitkomst, want hiermee heb je zelf controle over de intensiteit van het licht.

Ruim je huis op

Een opgeruimd huis is veel prettiger dan een huis waar overal rommel rondslingert. Plan daarom een dag in om alle rommel in je huis op te ruimen. Ga het hele huis door en gooi spullen weg die je niet meer gebruikt. Je zult zien dat je huis een hele andere uitstraling krijgt. Om dit klusje behapbaar te maken, kun je er ook voor kiezen om elke dag een andere ruimte door te spitten.

annie-theby-vA8vNuObF0I-unsplash

Kaarsjes

Tijdens de donkere dagen zijn kaarsen natuurlijk de sfeermaker bij uitstek. Je kan ervoor kiezen om nepkaarsjes in de vorm van een lichtslinger met lampionnetjes te gebruiken. Zo voorkom je eventueel brandgevaar. Wanneer je voor echte kaarsjes kiest kan je deze beter in glazen potjes plaatsen. Zet deze op een aantal veilige plekken met waxinelichtjes en creëer op een subtiele manier warmte in je huis.

Spelletjes

Het is koud buiten en daarom zal je waarschijnlijk meer tijd doorbrengen binnenshuis. En wat is er nu gezelliger dan een leuk (bord)spelletje? Neem dus zeker een kijkje op zolder en haal het stof van de spelletjes die je nog hebt liggen. Onder het genot van warme chocolademelk of een borrel kan je zo een mooie spelletjesavond maken.


Volg Meubeltrack ook op InstagramPinterest en Facebook voor een flinke dosis interieur-inspiratie!


 - Dit artikel is opgesteld in samenwerking met NUON -

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter