Renoveer je huis op een mooie en goedkope manier

9 oktober 2019
huis renoveren mooie en goedkope manier

Je renoveert je huis meestal, zodat het mooier en comfortabeler wordt. Je wilt dit natuurlijk op een zo goed mogelijke manier doen, maar tegelijkertijd niet te diep in de portemonnee graaien. In dit artikel geven wij je tips waarmee je jouw huis kunt renoveren tegen minimale kosten.


Stel het juiste budget samen

Als je op het punt staat je huis te renoveren, is het allereerst van belang dat je een overzicht maakt van de totale (te verwachten) uitgaven. Neem hierin alle kosten mee om een duidelijk beeld te krijgen van wat je uit gaat geven. Je wilt vanzelfsprekend niet voor vervelende verrassingen komen te staan tijdens de renovatie.

erol-ahmed-FTy5VSGIfiQ-unsplash

Verf heeft invloed op verlichting

Schilderen heeft invloed op de verlichting in je huis. Met een zwart-witte kleur zit je in dat geval altijd goed én het is niet duur. Een zwart-wit palet geeft je huis een moderne en verfijnde uitstraling. Let erop dat wanneer je de buitenkant van je huis verft, je verf gebruikt die bestand is tegen de invloeden van het weer. Een voorbeeld hiervan is de Sikkens Rubbol XD High Gloss. Deze verf geeft maximale bescherming tegen bijvoorbeeld UV-straling en extreme temperaturen. Bekijk hier de Sikkens Rubbol XD High Gloss.

Doe genoeg onderzoek

Heb je een indrukwekkende designer lamp gezien in een magazine? Houd je enthousiasme dan even tegen voordat je op een aankoop overgaat. Na een beetje onderzoek zijn er wellicht vergelijkbare opties te vinden die een stuk betaalbaarder zijn. Om kosten te besparen kun je bijvoorbeeld kiezen voor tweedehands meubels, gebruik maken van een leuke aanbieding óf een bestaand meubel in een nieuw jasje steken.

ionut-vlad-idXQEOxhmvU-unsplash

Keukens en opslag

Ben je op het idee gekomen om een extra opslagruimte te bouwen? Dan raden wij je aan om daar nog eens extra over na te denken. Heb je daadwerkelijk een compleet nieuwe ruimte nodig om de betreffende spullen op te slaan? Wellicht volstaat het om een aantal keukenkasten toe te voegen of een paar stellingkasten te plaatsen. Met een mooie keukenkastdeur of gesloten stellingkast heb je zonder overbodige verbouwing de gewenste opslagruimte gecreëerd. Enne, misschien is dit meteen een mooi moment om een aantal ongebruikte prullaria weg te gooien.

Gebruik spiegels bij kleinere kamers

Ben je aan renoveren om je huis groter te laten lijken? Dan zijn spiegels een goedkope en slimme oplossing. Door het plaatsen van spiegels ogen kleine kamers groter. Zo maak je met minimale kosten en renovatie optimaal gebruik van je ruimtes en budget.

minh-pham-7pCFUybP_P8-unsplash

Installeer grote ramen

Ervaringen binnen in je huis worden deels gemaakt door de ervaringen buiten. Hiermee bedoelen we dat het belangrijk is dat je binnen genoeg mee krijgt van de buitenwereld. Plaats dan ook grote ramen wanneer je toch aan het verbouwen bent. Zo komt er genoeg licht je huis binnenvallen. Heb je niet het budget voor nieuwe ramen? Kies er dan voor om lichte verf te gebruiken. Zo kan je het licht dat door de reeds aanwezige ramen komt maximaliseren zonder het raam groter te maken.

Het belangrijkste bij het mooi én goedkoop renoveren van je huis is dat je een duidelijk doel voor ogen hebt. Heb je een doel? Dan kan je stap voor stap elk gedeelte van je huis renoveren zoals je in dit artikel hebt gelezen. Plan alles dus goed uit en begin vandaag nog met je eigen plan. Succes!


Volg Meubeltrack ook op InstagramPinterest en Facebook voor een flinke dosis interieur-inspiratie!


Dit artikel is opgesteld in samenwerking met Verf.nl

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter