Verantwoord genieten onder een stijlvolle parasol

15 juni 2019
Solero® Vaticano Pro kantelbare parasol – Ø2.5 meter 2

We vinden het heerlijk; de zon op onze bol! Maar af en toe een beetje minderen met het aanbidden van deze gloeiende bol mag best. Dat kún je doen met een luifel of schaduwdoek, maar is veel eenvoudiger met een flexibele parasol. En dan natuurlijk het liefst een exemplaar dat niet misstaat bij de rest van je tuinstijl. Goed nieuws, want die hebben we gevonden! (samenwerking)

Wellicht kun je je de afgelopen zomer nog wel herinneren. Bij ons staat die in ieder geval in het geheugen gegrift. We zijn blij met de zon, maar als de hitte ons op een gegeven moment naar het hoofd stijgt zijn we er ook gauw klaar mee. Iets met Nederlanders en ‘het weer’. Enfin, daar gaan we het niet over hebben. Het felle natuurlicht vinden we meestal prachtig, maar jezelf beschermen tegen de schadelijke zonnestralen is misschien (lees: absoluut) nog wel belangrijker.

hogere dpi vraagteken nieuw kopie

Stijlvol in de schaduw met Vaticano

Bij Solero vind je een ruim aanbod kwalitatieve parasols, waaronder tuin-, zweef- en muurparasols. Het exemplaar hierboven, genaamd Vaticano, heeft een simplistisch en chique design. Het ontwerp is gebaseerd op de koepel in het Vaticaan en gecombineerd met de gezelligheid van een Balinese parasol.

Door de compacte uitvoering neemt deze variant weinig ruimte in beslag, terwijl de spanwijdte (van 250cm) en het kantalbare doek volop schaduw bieden. Door middel van vierentwintig aluminium baleinen wordt het doek strak op z’n plaats gehouden én het kleurvaste O’Bravia doek garandeert daarnaast jarenlang plezier van deze sfeervolle parasol.


Bijgeknipt - witte vila en vierkante parasol

Ultiem gebruiksgemak met Fratello

Voel je meer voor een vierkant dan een rond ontwerp? Dan is model Fratello een match made in heaven. Met een fraai Italiaans design én hoge gebruiksvriendelijkheid wordt deze parasol het favoriete onderdeel van je tuin.

Doordat Fratello op diverse manieren bevestigd kan worden, kan deze 360-graden om de buitenas draaien én zowel achter- als zijwaarts 45-graden kantelen. Je kunt ‘m dus altijd op de gewenste manier instellen. Een groot voordeel van deze bevestiging is dat de parasol geen overbodige ruimte in beslag neemt en dus niemand tegen een ongezellige paal aan hoeft te kijken. Wel zo fijn!


Solero® Lasagna Pro – Houten design parasol – 330 cm rond 1

Houd je hoofd koel met Lasagna

Ook deze parasol, genaamd Lasagna, heeft Italiaanse roots. Door gebruik van verschillende lagen, die los op elkaar liggen, kan de wind er gemakkelijk doorheen. Hierdoor staat deze parasol als een huis, zelfs wanneer het flink waait. En eventuele warme lucht verdwijnt eenvoudig door deze openingen, zodat je het hoofd altijd koel houdt.

Met een behoorlijke diameter van 330cm zorgt Lasagna bovendien voor meer dan voldoende schaduw in je tuin of terras. Laat die zon maar komen!


 DSC_2744

Duurzame zonwering

De parasols van Solero zijn allemaal behandeld met een waterafstotende coating, zodat je bij een (zomerse) regenbui lekker buiten kunt blijven zitten én dus droog blijft. Daarnaast zijn de frames gemaakt van aluminium, waardoor deze goed bestand zijn tegen corrosie. Ben je benieuwd naar de andere kleurenopties óf wil je deze en andere exemplaren op je gemak bekijken? Dan kun je terecht bij hun uitgebreide showroom in Best.


Volg Meubeltrack ook op InstagramPinterest en Facebook voor een flinke dosis interieur-inspiratie!

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter