Van hobby tot serieus bedrijf: PosterJunkie

19 juni 2019
1 - leeuw en leeuwin

Wat voor webdesigner en grafisch ontwerper Wouter Rikken (33) begon als een hobby, is inmiddels uitgegroeid tot een serieus bedrijf. We hebben het over PosterJunkie. Tijd om kennis te maken met ‘de man achter het bedrijf’ én zijn bijzondere producten. (samenwerking)

Wouter: “Het idee voor PosterJunkie is ruim twee jaar geleden ontstaan. Eigenlijk ging dat per toeval, want een vriendin van mij vroeg zich destijds af waarom ik niks deed met mijn ontwerpen.” Tot op dat moment had Wouter er nooit serieus over nagedacht. Met zijn achtergrond als webdesigner en grafisch ontwerper zette hij de volgende stap: een eigen website. PosterJunkie was geboren. “Ik ben eerlijk gezegd met helemaal niks begonnen – een kleine persoonlijke investering daargelaten. Desondanks heb ik het met wat hulp van sociale media wel voor elkaar gekregen om mijn bedrijf en de merknaam PosterJunkie te laten groeien tot wat het nu is.”

En business is booming, want Wouter heeft er zijn handen vol aan. Als free-wheeler van origine was het eigenlijk nooit zijn plan om een bedrijf te runnen, maar meer om zijn creativiteit en ontwerpen te kunnen delen met anderen.

file-21

Creativiteit en inspiratie

“Waar ik mijn inspiratie vandaan haal? Echt uit heel veel verschillende dingen. Naast dat ik veel naar andere ontwerpers kijk via Pinterest, Behance en andere creatieve inspiratieplatformen, bekijk ik regelmatig marketinguitingen op straat én kijk ik gewoon goed om me heen. Zo was ik laatst aan het shoppen en zag ik bijvoorbeeld een vette opdruk op kleding. Zoiets sla ik dan op en ga er misschien later mee aan de slag in één of meer van mijn ontwerpen.”

klant 13 - eettafel met highlander

Een echte dierenvriend

In de loop van de twee jaar hebben zijn ontwerpen een aardige ontwikkeling doorgemaakt. Waar het begon met louter papieren posters, biedt hij zijn designs tegenwoordig ook aan op aluminium, plexiglas, dibond, canvas én (sinds heel recent) zelfs als behang. Kenmerkend voor een groot deel van zijn collectie is het gebruik van dieren. “Vanaf het moment dat ik mijn dierenontwerpen ging verkopen, merkte ik vrijwel meteen dat deze goed aansloegen. Hierop kreeg ik dan ook leuke feedback van klanten. Daar heb ik met de huidige collectie op voortgeborduurd en hierin vind je dus veel ontwerpen gebaseerd op dieren.”

“Daarnaast ben ik zelf ook een behoorlijke dierenvriend en heeft elke soort unieke eigenschappen. Denk aan grote katten als jaguars en leeuwen, welke een indrukwekkende en krachtige eye-catcher vormen in je interieur.” In zijn collectie zien we trouwens ook een aantal ‘classy portretten’ van dieren. Hierbij plaatst Wouter een dier in een menselijke setting door toevoeging van accessoires, zoals een chique hoed.

WP_elephant_landscape_mockup1

Unieke designs

Als je een aantal producten van PosterJunkie bekijkt, dan valt de nauwlettende kijker op dat er veel aandacht wordt besteed aan contrast en details. “Yes, ik steek veel tijd in de samenstelling van ieder ontwerp en kan er soms wel een paar dagen mee bezig zijn. Dat zit ‘m vooral in de combinatie van verschillende elementen.”

“Kenmerkend aan mijn ontwerpen zijn doorgaans een duidelijk contrast, één of meerdere ‘hoogtepunten’ (in de vorm van een dier/mens) én meestal ook een opvallend, oftewel ‘focal point’. Daarnaast zie je wat kleurgebruik betreft veel tinten in dezelfde kleurenfamilie, voornamelijk gebaseerd op de natuur dus.” En ondanks dat Wouter inmiddels zo’n tweehonderd prints heeft ontworpen, heeft hij wel een drietal favorieten:

classy_lion_CMYK_LIGHT

1 – Classy Lion

Op nummer één staat zijn classy portret van een leeuw, waarop deze is uitgedost in een klassieke kledingstijl en hoge hoed.

highlander

2 – Highlander

Op de tweede plek staat de ‘Highlander’. Dit is een design van een Schotse Hooglander die voorover leunt naar enkele bloemen en heeft een vintage afwerking.

native_woman_2_BW

3 – Native Woman

Tot slot en op de derde plaats vindt hij zijn Native Woman ontwerp in zwart/wit een vermelding waard. Hierop zie je een vrouw, uitgedost in een native American en bohemian outfit met verentooi.


overmij_kleur (003)PosterJunkie – by Wouter Rikken

Wil je meer designs zien van PosterJunkie? Breng dan een bezoek aan de website of social kanalen, waar je overigens ook veel ontwerpen bij klanten thuis kunt bewonderen.

 


Volg Meubeltrack ook op InstagramPinterest en Facebook voor een flinke dosis interieur-inspiratie!

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter