Koffieleut starterpack voor liefhebbers van het zwarte goud

1 oktober 2019
Nicolas Vahé - omslagfoto vormpjes

Nieuwe maand, nieuwe ochtend, nieuwe kop koffie: het is vandaag Internationale Koffie Dag. Extra reden om eens intens te genieten van je vers gebrouwen bakkie pleur. Echte koffieleuten drinken het zwarte goud natuurlijk in haar puurste vorm, maar ook voor alle cappuccino, latte macchiato, frappuccino en andere ijskoffie fans verzamelden we de leukste koffie-gerelateerde items.

Zet ondertussen maar je volgende kopje, want dan kun je de onderstaande items in ieder geval met volle concentratie doornemen.


HK Living

// Bakkie, mok, kop, glas of beker?

Tja, er zijn van allerlei mogelijkheden als het aankomt op de keuze waaruit je je drankje het liefst drinkt. Nu kun je eenvoudig uitgaan van het type drank en het daarbij behorende model, maar vanzelfsprekend kies je het beste een exemplaar die je fijn vindt drinken. Óf eentje die gewoon heel mooi is!


SostreneGrene - 2054.Available_5_Sept_2019_SostreneGrene_InteriorSeptember__13-min

// Terug van weggeweest: de cafetière

De cafetière, ookwel bekend als de French Press, gaat al een tijdje mee. Het eerste ontwerp komt namelijk uit 1853 om precies te zijn. Om hiermee een perfect kopje koffie te zetten, heb je wel enige handigheid nodig. Volg bijvoorbeeld deze zeven stappen van Jones Brothers Coffee.

De bonen die je gebruikt, maal je voor het beste resultaat natuurlijk vlak van tevoren in een koffiebonenmaler. Bij sommige modellen kun je zelf instellen hoe grof of fijn je de bonen wilt malen, afhankelijk van je smaak. Mocht je nog niet weten hoe dat precies werkt kom je daar maar op één manier achter: door het gewoonweg even uit te proberen. Kun je in het vervolg meteen aan je gasten interessante feitjes over de maling van je ultieme bakkie pleur vertellen.


Nicolas Vahé - nv_2016_nvop00042_rw

// Kies voor gemak met een handige machine

Niet zoveel zin in allerlei handelingen voor je je cafeïne-boost tot je kan nemen? Snappen we, zeker in de ochtend. In dat geval is een allround koffiemachine precies wat je moet hebben. Met zo’n apparaat heb je in een handomdraai je warme drankje klaar. En zeg nu zelf, zo’n machine ziet er doorgaans ook wel erg gezellig (lees: interieurproof) uit op het aanrechtblad.


BV_18AW_46_high

// Bezoek? Thee kan, koffie kan ook!

Je passie voor koffie kun je natuurlijk ook delen met anderen. Dat kun je doen door steeds een nieuw kopje te zetten, maar je bent beter voorbereid met een koffiekan. En die zien er tegenwoordig zo interieurproof uit dat je er echt mee kunt pronken op de koffietafel.


Volg Meubeltrack ook op InstagramPinterest en Facebook voor een flinke dosis interieur-inspiratie!

Beeld:   Cover. Nicolas Vahé // 1. HK living // 2. Søstrene Grene // 3. Nicolas Vahé // 4. Bloomingville

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter