Een ode aan de geliefde eilandkeuken

30 september 2019
1. elgin_wit_glans_kd28ar001_-_3895-_1200x800_pixels_-_alternatief-2

Leuk hè, zo’n blok in de keuken? Iedere fervente thuis- of amateurkok heeft er wel één op z’n wensenlijst staan. Een eiland- of open keuken is namelijk niet alleen super praktisch door de extra werkruimte, maar staat ook erg gezellig. Inspiratie nodig voor een betaalbaar exemplaar? We got you covered. (samenwerking)

Een eilandkeuken is tegenwoordig niet meer weg te denken in menig huishouden. Door de ruimtelijke uitstraling en het multifunctionele karakter van een eiland, kiezen steeds meer mensen voor een open keuken. Waar er in reeds aangelegde keukens vaak simpelweg een losstaand blok wordt neergezet, is het natuurlijk vele malen mooier als je keuken een geheel vormt.

2. elgin_wit_glans_kd28ar001_-_3895-_1200x800_pixels_-_detail-2
3. Banner_eiland_keuken

Een keuken om in te leven

De eilandkeuken staat ook wel bekend als een leefkeuken. Door de toevoeging van het centrale blok creëer je allereerst meer werkruimte, maar ook meer plek om ‘even’ bij te kletsen met degene die in de keuken staat (zonder deze voor de voeten te lopen), ‘s ochtends snel een ontbijtje te pakken óf om in het weekend lekker te borrelen. Met een eilandkeuken krijg je dus, naast je woonkamer, een extra plek in je woning om gasten te ontvangen.


6. keuken-reno-detail-keukendepot_2_1_1

4. keuken-reno-sfeer-keukendepot

Voor elke interieurstijl

Of zo’n eiland in elke keuken past? Nee, niet in élke keuken, want je moet uiteraard wel rekening houden met de beschikbare ruimte. Toch kun je met een beetje pas-, meet- en maatwerk zorgen voor een mooie eilandkeuken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een eiland met een rank of slank design, zodat je voldoende beweegruimte overhoudt. Daarnaast hoeft zo’n blok niet per se in het midden van de keuken te staan, maar kun je ‘m ook tegen een wand zetten.

En er is nog meer mogelijk. Zo kun je een keukeneiland op verschillende manieren indelen. Wat dacht je van een kook-, spoeleiland, ‘schiereiland’ of een combinatie van deze drie? Door de losse blokken en alle indeel mogelijkheden bepaal je zelf welke onderdelen in jouw keuken belangrijk zijn.

5. keuken-reno-detail-2-keukendepot_1_1

Flexibele keuze én prijs

Bij Keukendepot vind je diverse eilandkeukens in allerlei interieurstijlen, waaronder het elegante exemplaar op de uitgelichte foto, genaamd ‘Elgin wit glans’. Het mooie hieraan is dat je alle onderdelen afzonderlijk van elkaar kunt uitkiezen, waardoor de aanschaf van een keuken wel heel flexibel wordt. Dat geldt ook voor de totale prijs, aangezien je deze dus zelf in handen hebt.

Stond de eilandkeuken op je wensenlijstje? Dan heb je bij deze waarschijnlijk een goede reden om je keukendroom niet langer uit te stellen.


Volg Meubeltrack ook op InstagramPinterest en Facebook voor een flinke dosis interieur-inspiratie!

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter