Basis musthaves voor iedere hobbykok

25 september 2019
csm_bulthaup-b2-werkschrank-d-t_8601373907

Sta je ook elke ochtend op met de vraag: Wat kan ik vanavond eens koken? Of leef je op, zodra je je bedenkt dat er weer een eetmoment aankomt? Dan ben je hoogstwaarschijnlijk gék op eten, het uitproberen van nieuwe gerechten én kun je aardig wat trucjes als het op kokkerellen aankomt. Beschouw jij jezelf ook als een heuse hobbykok, dan word je vast blij van deze musthaves. Met andere woorden: hoe heb je ooit zonder gekund?

Om het voor elk budget leuk te houden, verzamelden we uiteraard items in uiteenlopende prijscategorieën. Enne, het is nog wat vroeg, maar deze lijst kun je natuurlijk ook alvast linea recta kopiëren en plakken op de feestdagen wensenlijst, toch? Hoef je daar tegen die tijd ook niet meer je hoofd over te breken.


Serax Surface by Sergio Herman

| Serax Surface by Sergio Herman |

// Gietijzeren pan

Allereerst de gietijzeren pan én eerlijk is eerlijk: ze zijn niet heel goedkoop, maar gaan doorgaans wel een leven lang en zelfs generaties lang (echt waar) mee. Waarom je dit type pan absoluut moet hebben? Ze zijn perfect voor het garen op zeer hoge temperaturen en houden deze warmte ook lang vast. Daarnaast kunnen sommige exemplaren zelfs in de oven gebruikt worden, waardoor je een gerecht gecontroleerd kunt laten sudderen. Handig!

Shop gietijzeren pannen


KVIK - Bordo Black

| Bordo Black keuken – Kvik kitchen|

// Snijplank

Een snijplank gebruik je misschien wel meerdere keren op een dag, dus deze kon zeker niet ontbreken in het essentiële lijstje voor thuiskoks. Je hebt ze in vele materiaalsoorten en afmetingen, waardoor je vaak afhankelijk van het product een andere snijplank gebruikt. Bij Joseph Joseph hebben ze zelfs een exemplaar ontworpen met een ingebouwde functie om je messen te scherpen, precies zo’n item dat je altijd érgens in de keukenlade kwijtraakt, dus slim bedacht!

Kies je voor een houten exemplaar, dan kies je voor een ecologische snijplank (en sfeervolle serveeroptie), maar wel eentje die je nauwkeurig en grondig moet schoonmaken. Een BPA-vrij polypropyleen exemplaar is echter vaatwasserbestendig tot hoge temperaturen en daarmee natuurlijk wat hygiënischer in gebruik.

Shop snijplanken


Nicolas Vahé - snijplank Acacia hout

| Snijplank Acacia hout – Nicolas Vahé |

// Messenset

Zonder messen kun je maar beter überhaupt niet meer beginnen aan koken. Althans, tenzij je van een uitdaging houdt. Universele keukenmessen zijn the way to go, maar het is natuurlijk handig om verschillende soorten achter de hand te hebben. Kies in elk geval een mes dat makkelijk in de hand ligt, dat je kunt scherpen en zich makkelijk schoon laat maken.

Shop allround keukenmessen


32-lr

| Ceramics collectie – HK living |

// Multifunctionele kommen

Gebruik je uit nood ook weleens een pan of ontbijtkom, omdat je snel wat wil mixen? Dat kan beter! Het hebben van mengkommen in allerlei formaten geeft je minder geknoei en gepruts dan in kommen die daar eigenlijk niet geschikt voor zijn. Als je daarnaast ook kiest voor RVS (roestvrij staal) exemplaren, kun je ze na gebruik overdragen aan de vaatwasser. Klaar is kees!

Shopping/product feed


nv_ss17_nvzce21_ff

| Keukenitems – Nicolas Vahé |

 // Houten lepels

Last but not least: houten lepels. Net zoals messen, is dit keukengerei onmisbaar voor iedere zelf respecterende thuiskok. Ondanks dat houten lepels na verloop van tijd geuren en smaken subtiel opnemen, liggen ze vaak makkelijk in de hand, waardoor het geliefde items zijn. Enne, je hoeft je geen zorgen te maken over vervelende krassen op de bodem van je pannen, want daar is hout doorgaans te zacht voor. Er is wel één puntje van aandacht: maak lepels van dit materiaal altijd meteen schoon na gebruik, zodat je er lang plezier van hebt.

Shop diverse houten lepels

 


Volg Meubeltrack ook op InstagramPinterest en Facebook voor een flinke dosis interieur-inspiratie!

Beeld:   Cover. Bulthaup keukenwerkplaats // 1+2 Serax Surface by Sergio Herman // 3. KVIK Kitchen // 4. Nicolas Vahé // 5. HK living // 6. Nicolas Vahé

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter