Praktisch én sfeervol wonen met rolgordijnen

24 september 2019
raamdeco-5 - karwei

Op zoek naar een praktisch stukje raamdecoratie? Dan zijn rolgordijnen het antwoord. Voor elke interieurstijl is er wel een rolgordijn dat aan specifieke eisen voldoet. Daarnaast zijn ze in veel gevallen een budgetproof oplossing. Win-win! (samenwerking)

Rolgordijnen vind je tegenwoordig in allerlei materiaalsoorten, kleuren, afmetingen én eigenschappen als vochtbestendig, transparant, lichtdoorlatend of verduisterend. Het maakt dit type raamdecoratie erg geliefd! En laten we niet vergeten dat een set rolgordijnen doorgaans ook wat vriendelijker geprijsd is dan andere soorten raambekleding.

irene-van-der-poel-L_2pv2k0bRY-unsplash

Een kind kan de was doen

Bestel je rolgordijnen, dan zie je al gauw dat je ze zowel in standaard maten als in specifieke afmetingen kunt bestellen. Negen van de tien keer heeft je huis ramen met standaard maten, waardoor je eenvoudig rolgordijnen in de juiste maat kunt aanschaffen. Het ophangen ervan is overigens kinderspel, want met twee of drie bevestigingspunten (afhankelijk van de breedte van je raam), heb je je nieuwe raamdecoratie er zó op bevestigd.

Alleen maar voordelen

Zoals we al eerder hadden benoemd, kun je rolgordijnen toepassen in allerlei ruimtes door de verschillende afwerkingen. Zo zijn zonverduisterende rolgordijnen perfect voor gebruik in ruimtes waar veel zonlicht op staat. De meeste exemplaren zijn in beginsel natuurlijk zonwerend, aangezien ze een deel van het licht tegenhouden.

Het bijzondere aan een zonverduisterende variant is dat ze daadwerkelijk uitgerust zijn met een warmtewerende functie. In de winter heeft deze functie echter een extra voordeel, want dan werkt het isolerend. Kan het nóg beter? Ja, dit type rolgordijn is ook geluiddempend, waardoor een eventuele galm in de ruimte aanzienlijk afneemt.

matthew-hamilton-s1YHaZhC--Y-unsplash


Zelfs in de badkamer?

Yes, zelfs in de badkamer kun je bepaalde rolgordijnen ophangen. Wel zo fijn, want mocht je badkamer aan de voorzijde van je huis zitten, kun je alle ramen van dezelfde raamdecoratie voorzien en ziet het geheel er rustiger uit. Daarnaast creëer je tegelijkertijd de nodige mate van privacy, wel zo belangrijk in een ruimte als de badkamer, toch? Mocht je rolgordijnen voor je badkamer gaan uitzoeken, let dan wel even op de materiaalsoort. Niet alle varianten zijn namelijk bestand tegen een grote hoeveelheid vocht.

Knipsel - test


Volg Meubeltrack ook op InstagramPinterest en Facebook voor een flinke dosis interieur-inspiratie!

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter