Inspiratie voor jouw thuiswerkplek

10 december 2021
Thuiswerken

De tijd van kantoortuinen is voorbij. Tegenwoordig wordt er volop thuis gewerkt. Wat jij er ook van vindt, jij moet je eraan toegeven. Weinig organisaties willen namelijk dat hun medewerkers na de coronapandemie weer volledig op kantoor gaat werken. In dat geval kan jij maar het beste van thuiswerken maken. De eerste stap naar effectief thuiswerken is het inrichten van een goede thuiswerkplek. Lees hier wat jij nodig hebt voor jouw ideale thuiswerkplek.


 

Goede kantoormeubelen

Werk jij achter je keukentafel? Dan ben jij niet de enige, maar dit moet jij echt niet doen. Je keukentafel en keukenstoel is niet aangepast op langere tijd achter je laptop te werken. Een goede thuiswerkplek heeft een speciale kantoortafel en een bureaustoel. Een goede keuze qua kantoortafel is een kantoortafel die je in hoogte kunt verstellen. Zo weet je zeker dat de kantoortafel op de juiste hoogte kan worden gezet.

Nog idealer is een sta-bureautafel. Met dit soort kantoortafel kan je staand werken afwisselen met zitten. Dit is een stuk gezonder. Veel zitten wordt ook wel het ‘nieuwe roken’ genoemd, vanwege de negatieve effecten op jouw gezondheid.

Een juiste bureaustoel moet ook instelbaar zijn, zodat je het zo kan instellen dat jij je voeten op de grond hebt en tegelijkertijd je benen in een hoek van 90 graden zijn. Als je op zoek bent naar goede kantoormeubelen zijn de kantoormeubelen bij KAISER + KRAFT iets voor jou. Hier heb je keuze uit veel verschillende kantoortafels en bureaustoelen.

Als je werkt met privacy gevoelige documenten kan je hier ook een kluis aanschaffen. Schaf ook een (archief)kast aan om je werkspullen in op te slaan. Zo houd jij jouw thuiswerkkantoor netjes.

Laptop en accessoires

Als jij op je werk veel gebruik maakt van twee schermen regel dan ook twee schermen voor thuis. Een andere optie is om jouw laptop te verhogen met een laptopstandaard en daarnaast een extra scherm te plaatsen. Hiervoor heb je wel een los toetsenbord en losse muis nodig. Een los toetsenbord en losse muis is overigens voor jouw werkhouding ook veel beter.

Planten

Planten fleuren je thuiswerkplek op. Daarnaast zorgen ze voor meer concentratie onder andere doordat de planten ervoor zorgen dat de lucht wordt gereinigd. Sommige mensen worden ook rustig van natuur. Zorg dat je planten niet te veel ruimte op je bureau innemen. Anders kan dit erg storend zijn. Je kunt planten ook op een plankje aan de muur zetten.

Vind jij thuiswerken eigenlijk wel fijn? Ga dan in gesprek met je werkgever en maak hier afspraken over. Bespreek ook of je een thuiswerkvergoeding krijgt. Je betaalt immers meer geld aan elektriciteit door bijvoorbeeld het licht en je koffiezetapparaat als je thuiswerkt.

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter