Creëer de meest comfortabele zithoek

19 augustus 2019
Hoekbank Monsego charcoal

Ben je hélemaal klaar met je huidige bank of heb je een nieuwe woning en daardoor simpelweg op zoek naar een comfortabele zithoek? Dan is dit de juiste plek om inspiratie op te doen. Als het op zitmeubilair aankomt is een hoekbank doorgaans de meest praktische keuze. Benieuwd waarom? Lees dan verder.

Het ligt natuurlijk aan de afmetingen van je woonkamer in hoeverre je uit kunt pakken met meubilair in de zithoek. Toch beschikken de meeste woningen in Nederland over vrij logische vormen en rechte lijnen, waardoor het plaatsen van grote meubelstukken vrij eenvoudig is. Maar waar kies je dan voor? Dat is de tweede vraag die je jezelf moet stellen.

Een belangrijk aspect in de zoektocht naar de juiste hoekbank is vanzelfsprekend ook de interieurstijl. En aangezien een bankstel over het algemeen een flink stuk van de woonkamer in beslag neemt, heeft deze dus ook een behoorlijke invloed op de algehele uitstraling. Gelukkig is er voor elke stijl wel een passend exemplaar.

Pronto Wonen - Hoekbank Pentola

[ Hoekbank Pentola – Pronto Wonen ]

Hoekbank Ardante microleder camel

[ Hoekbank Ardante – Pronto Wonen ]

Stoer en industrieel

Een industrieel interieur kan, van alle stijlen, waarschijnlijk het meest een extra stukje comfort gebruiken. Laten we het erop houden dat de voornamelijk ruwe, natuurlijke materialen en aanwezigheid van metaal ervoor zorgen dat de ruimte wat kil aandoet. En inderdaad, een mooie oplossing daarvoor is de toevoeging van een heerlijk zachte hoekbank. Het liefst eentje waar je met het hele gezin op kan neerploffen. De hoekbank hierboven heeft twee uitstekende zitvlakken aan weerszijden, waardoor dit model meteen zorgt voor een gezellige kring.


Hoekbank Baricci grijs

[ Hoekbank Baricci – Pronto Wonen ]

Hoekbank Terzo pocket - HR zitting steel

[ Hoekbank Terzo Pocket – Pronto Wonen ]

Modern, strak en Scandinavisch

Een modern of Scandinavisch interieur is tegenwoordig erg in trek. Dat weten de meubelontwerpers ook en dat maakt het aanbod hoekbanken uiteraard enorm. Niet dat dat een probleem is, want daardoor heb je oneindig veel mogelijkheden en kun je alle kanten op. Een strak ontworpen exemplaar is de perfecte aanvulling in jouw modern ingerichte woning. Over strak gesproken. Door het ranke design van veel meubelstukken in deze woonstijl, benut je de beschikbare ruimte optimaal. Toch goed bedacht door de Scandinaviërs, moeten we toegeven.


Pronto Wonen - Hoekbank Vadena Grijs

[ Hoekbank Vadena Grijs – Pronto Wonen ]

Knus en landelijk

Last but not least: de landelijke woning. Een immer geliefde stijl die je toch nog met enige regelmaat terugziet in menig huishouden. Daarnaast wordt deze stijl vaak toegepast in vakantiehuisjes -of bungalows. En zeker bij die laatste woningen is een praktische inrichting essentieel. Een hoekbank heeft in dit geval zowel een ruimtebesparende als sfeermakende functie. Je begrijpt ‘m al: dit type zitmeubilair is eigenlijk multi-inzetbaar en laat dat nou precies zijn waar wij Nederlanders van houden. Dus, wat wordt jouw volgende bank?

 


Volg Meubeltrack ook op InstagramPinterest en Facebook voor een flinke dosis interieur-inspiratie!

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter