Een stijlvol én catproof interieur

23 augustus 2019
Gastblog Yonne van Huizemus

Interieur- én kattenliefhebber? Dat is niet de meest ideale combinatie, zullen sommige mensen denken. Ook onze gastblogger Yonne had even deze angst, maar is inmiddels wel tot de conclusie gekomen dat het prima samen gaat. Met de volgende tips laat ze je graag zien hoe zowel jij als je kat blij kunnen worden van het interieur.

Katten zetten graag hun nagels ergens in om ze te scherpen of hun geur af te geven. Het allerliefst krabben ze aan stoffen met een grove structuur, niet voor niets zijn kattenkrabpalen vaak bekleed met sisal. Een bank kiezen met een grof geweven stof is dan ook vaak vragen om moeilijkheden. Het is mogelijk om je kat te trainen van je mooie bank af te blijven, maar met deze eigenwijze dieren kan dat aardig wat bloed, zweet en tranen kosten.

Gastblog Yonne van Huizemus

[ Velvet bank is afkomstig van Sissy Boy ]

Materiaalkeuze van je meubels

Wij hebben gekozen voor een bank met velvet stoffering. Deze gladde, zachte stof is niet aantrekkelijk om aan te krabben en onze kat blijft er dan ook keurig met zijn nagels vanaf. Het oorspronkelijke dunne doek aan de onderkant van de bank was helaas een ander verhaal. Om dit tegen te gaan hebben we de onderkant van de bank bekleed met een dik tafelzeil van Action (zie bovenstaande afbeelding). Een simpele en goedkope oplossing.

Stijlvol en verantwoord krabben

Tegenwoordig zijn er steeds meer winkels en webshops met kattenmeubels die een mooie toevoeging aan je interieur zijn, in plaats van een doorn in het oog. Katten krabben het liefst op een plek waar ze vaak langs lopen – wel zo fijn voor jou als baasje als het krabmeubel er dan ook een beetje leuk uitziet. Ik ben liefhebber van de webshop District70, zij hebben stijlvolle krabmeubels in hun collectie en voor iedere interieurstijl en kleurstelling is er wel iets te vinden. Deze “Mixtape” past bijvoorbeeld perfect bij onze donkergroene bank.

Slaapplekjes waar je jaloers van wordt

Niet alleen de krabmeubels zijn tegenwoordig steeds stijlvoller, ook zijn er een heleboel schattige kattenhuisjes te vinden. De meeste katten vinden zo’n beschutte schuilplek heerlijk. Probeer te zoeken naar een kattenhuisje in de kleuren van de kamer waar je het huisje wil gaan zetten. Zo sluit het mooi aan bij je interieur en valt het bovendien minder op.

Gastblog Yonne van Huizemus

[ Groen kussen is afkomstig van Loods5 ]

En hoe mooi al die kattenhuisjes ook zijn, soms laat je kat zo’n huisje dat je speciaal voor hem hebt gekocht helemaal links liggen. Wil je toch een lekker slaapplekje voor je kat creëren, dan is een schapenvachtje een goed alternatief. Onze kat is er dol op en ligt er in de winter bijna dagelijks op te slapen. Ook een kussen op de vensterbank is vaak een succes. Je kat houdt graag alles in de gaten en kan dit op zijn relaxplek voor het raam ook nog eens combineren met een dutje tussendoor. Het voordeel van deze slaapplekjes is dat je er zelf ook nog plezier van hebt!

Processed with VSCO with fp8 preset

Planten en bloemen

Wij hebben het geluk dat onze kat bloemen en planten niet zo interessant vindt en ze gewoon met rust laat. Is jouw viervoeter wel het type dat graag zijn tanden in een bloem of plant zet, zoek dan even goed uit of ze diervriendelijk zijn. Er zijn namelijk aardig wat bloemen en planten die giftig zijn voor katten. Zorg in dat geval dat de planten op een plek staan waar de kat niet bij kan komen of geef je plant weg aan vrienden of familie.

Gastblog Yonne van Huizemus

[ Opbergton – Voertonnen // Kattenspeeltje Vis – Beeztees ]

Kattenspullen opbergen

Voor je geliefde kat verzamel je in de loop van de tijd aardig wat spullen; brokjes, snoepjes, (nat)voer, speelgoed, enz. Het is praktisch om alles bij elkaar te bewaren op een plek waar je kat er niet zomaar zelf bij kan. Wij bewaren het bijvoorbeeld in een grote vintage kist. Daarnaast kun je overige kattenspeeltjes kopen in de kleur van je interieur, zodat het niet direct opvalt wanneer ze rondslingeren.

Was jij nog zoekende naar een stylish én catproof interieur. Dan hebben deze tips je hopelijk op weg kunnen helpen. Foto’s met dank aan ons knappe kattenmodel Pim.

Processed with VSCO with fp8 preset


Yonne1Dit blog is geschreven door Yonne. Ze woont samen met haar vriend en hun kat Pim in een gezellige hoekwoning in Breda.

Yonne heeft oog voor mooie vintage schatten. Haar stijl is kleurrijk, industrieel mét vintage vondsten. Dit is terug te zien in de gehele woning.

Je vindt Yonne op Instagram via @huizemus én op haar eigen blog www.huizemus.nl.


Benieuwd naar de vorige blogs die Yonne voor ons schreef? Die vind je op deze pagina.

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter