Zo creëer je een aangename werkplek

10 april 2020
858 - afbeelding

Heeft jouw werkplek nog wat verbetering nodig? Dan kun je vast wel een beetje advies gebruiken. Voor de tips uit dit artikel maakt het niet uit of je op kantoor zit of een vaste thuiswerkplek hebt. Als je alle vijf onderstaande punten kunt aanpakken, ben je sowieso goed op weg!


1 – Zorg voor frisse lucht

Een werkplek voelt meteen aangenamer aan als er genoeg frisse lucht binnenkomt. Hierdoor kun je je beter concentreren en effectiever werken. Zet af en toe een raampje open of laat de mechanische ventilatie op de juiste manier instellen. Het kan ook helpen om luchtzuiverende planten in de kantoorruimte te plaatsen. Planten zoals een goudpalm, calathea, lepelplant en monstera dragen bij aan een gezonde luchtkwaliteit. En het is nog gezellig ook!

2 – Kies voor de juiste verlichting

Goede verlichting is noodzakelijk voor een aangename werkplek. In een thuiskantoor is het daarom verstandig om zowel een kleine bureaulamp als een grote plafondlamp aan te schaffen. Kies bij voorkeur voor helder licht in een neutrale kleur. Denk aan LED verlichting in warm wit. Werk je in een kantoorruimte met te felle of knipperende verlichting? Overleg dan eens met jouw baas of de verhuurder wat de mogelijkheden zijn. Een systeemplafond met TL lampen is bijvoorbeeld heel eenvoudig te vervangen voor LED panelen. Deze LED lampen dragen niet alleen bij aan een aangenaam kantoor, maar hebben ook andere voordelen. LED panelen zijn duurzaam, gaan erg lang mee en helpen je flink besparen op de energiekosten.

3 – Hang goede raamdecoratie op

Natuurlijk speelt daglicht ook een grote rol in de ruimte. Hang geschikte raamdecoratie op zodat je de lichtinval zelf optimaal kunt regelen. Deze moet bijvoorbeeld felle zonnestralen kunnen tegenhouden, maar dan wel het liefst op zo’n manier dat je niet al het daglicht blokkeert. Dit kan onder andere met jaloezieën, (duo)rolgordijnen of shutters.

4 – Creëer een comfortabele setting

Na een lange dag werken wil je liever geen vervelende nek- of rugklachten overhouden. Investeer daarom echt in een ergonomische bureaustoel en een stevig bureau dat je kunt instellen op de juiste hoogte. Alles voor een comfortabele setting die aansluit bij jouw werkzaamheden, lichaam en individuele wensen.

5 – Geef de werkplek een persoonlijke touch

Tot slot mag je de persoonlijke touch niet vergeten. Maak de werkplek gezellig en eigen door middel van subtiele accessoires. Zet een paar foto’s op je bureau of hang een toffe print aan de muur, koop een kleurrijke én praktische organizer of leg een opvallend kleedje op de grond. Jouw stijl en persoonlijkheid mogen duidelijk naar voren komen!


Volg Meubeltrack ook op InstagramPinterest en Facebook voor een flinke dosis interieur-inspiratie!

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter