Ervaar het ultieme luxegevoel van een hoog laag bed

27 augustus 2020
16 .1

Denk jij dat hoog laag bedden alleen maar in verpleeghuizen worden gebruikt? En zie je dan alleen maar praktische, maar lelijk vormgegeven bedden voor je? Dat is beide onterecht, want hoog laag bedden zijn er tegenwoordig ook in allerlei mooie luxe uitvoeringen voor thuis. Zo kunnen ouderen die kampen met afnemende spierkracht en mensen met bijvoorbeeld rugklachten, toch eenvoudig hun luxe bed in- en uitstappen.


Wat is een hoog laag bed precies?

Van een hoog laag bed kan de bodem van het slaapoppervlak in zijn geheel in hoogte versteld worden. Dit is mogelijk tot maximaal 110 cm. Het systeem is zo sterk dat probleemloos tot 200 kilo gelift kan worden. De hoog laag functie maakt het gemakkelijker om in en uit bed te stappen. Daarnaast biedt een hoog laag bed alle comfort van een elektrisch verstelbare boxspring. Zo kun je de rugleuning omhoog zetten om comfortabel televisie te kijken of wat te lezen. Ook het beengedeelte kan omhoog, dat erg fijn is bij vermoeide benen of vocht in de benen.

Dit type bedden biedt overigens niet alleen voordelen voor degene die erin legt. Partners of huishoudelijke hulpen kunnen gemakkelijker het bed verschonen, en rondom en onder het bed schoonmaken. Verzorgend of verplegend personeel loopt daarnaast minder kans op rugklachten bij het uitvoeren van hun werk.

14.2

Luxe hoog laag bed voor alle leeftijden

Hoewel bij een hoog laag bed al snel gedacht wordt aan ouderen, zijn er tegenwoordig ook steeds meer mensen uit andere leeftijdscategorieën die een luxe hoog laag bed kopen. Bijvoorbeeld omdat ze bedrust moeten hebben voor een langere periode, of omdat ze rugklachten hebben en moeite hebben met in en uit bed stappen. Om zowel deze doelgroep als ouderen die niet alleen op zoek zijn naar comfort maar ook oog hebben voor design aan te spreken, zijn hoog laag bedden tegenwoordig in allerlei luxe uitvoeringen verkrijgbaar.

15.3

Zo kun je zelf een bed samenstellen dat zowel qua functies als vormgeving voldoet een je persoonlijke wensen. Hoog laag bedden zijn zowel in een twijfelaar uitvoering tot 120 cm breed, als 1- of 2-persoonsversie leverbaar. Bij een tweepersoonsbed kunnen de beide zijdes helemaal afzonderlijk samengesteld worden. Zo kan er bijvoorbeeld aan slechts een zijde gekozen worden voor een hoog laag systeem. Ook kan er gekozen worden voor deelbare of verrijdbare bedden, dat het verschonen en schoonmaken rondom en eronder vergemakkelijkt.

Qua materialen en design is de keuze erg uitgebreid tegenwoordig. Luxe gecapitonneerde stof? Een sfeervolle uitstraling door de combinatie van leer, hout en stof? Met of zonder hoofdpaneel? Bijpassende zwevende nachtkastjes? Het is allemaal mogelijk.

2.1

Tip: vraag advies bij een beddenspecialist

Ben jij ook op zoek naar een hoog laag bed vanwege fysieke klachten of ouderdom? Laat je dan goed adviseren bij een beddenspecialist. Hier vind je het meest uitgebreide assortiment hoog laag bedden, matrassen en andere hulpmiddelen. Ook kun je er terecht voor advies op maat. Om zo effectief mogelijk te kunnen zijn is het bijvoorbeeld belangrijk dat een hoog laag bed op de juiste hoogte wordt ingesteld. Veel mensen hebben in eerste instantie hun twijfel over het nut en comfort van een hoog laag bed. Zodra ze dit echter zelf ervaren en ook nog eens zien welke luxe uitstraling een dergelijk bed kan hebben, is de twijfel geheel verdwenen!

16.2


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met De Suite.

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter