Tips voor een frisse start van je inrichting

14 januari 2020
Broste SS20 Lookbook 66

Een nieuw jaar betekent voor velen vaak ook een nieuwe kans om allerlei zaken eens drastisch te veranderen. Een betere planning, meer tijd voor ontspanning, vaker ‘nee’ zeggen, maar misschien ook wel een update van je inrichting. Want de uitstraling van je stekkie kan behoorlijk wat invloed uitoefenen op je gemoedstoestand.

Als je woonruimtes wel een frisse wind kunnen gebruiken, dan is de start van een nieuw jaar natuurlijk hét moment om deze eens onder handen te nemen. Je kunt daarbij kiezen voor een volledig nieuwe inrichting, de boel voorzien van een portie Feng Shui óf door gebruik te maken van de onderstaande tips!

HM Home - SS20 - 1

[ H&M Home – SS20 collectie ]

// Speel met verschillende vormen

De meeste meubelstukken zijn vierkant of rechthoekig van vorm. Dat is natuurlijk praktisch, maar kan de woonruimte ook een vrij strakke of statische uitstraling geven. Door te spelen met vormen, zorg je ervoor dat het geheel wat speelser aanvoelt. Heb je een rechthoekige eettafel? Durf dan eens te kiezen voor een rond exemplaar. Staat gezellig én je kunt met iedereen kletsen, zonder een stijve nek te krijgen.


hd_aw19_14223_ch

[ House Doctor ]

// Budgetproof je wand oppeppen

Lijstjes: tegenwoordig kun je er niet meer omheen. Vrijwel elke keuken, woon- en slaapkamer is voorzien van lijstjes in verschillende afmetingen. Wat het handige hiervan is, is dat je de look van een woonruimte hiermee in een handomdraai kunt veranderen. Vervang jij de posters in deze lijsten namelijk weleens? Zeker doen! Enne, zo kun je lekker afwisselen gedurende de seizoenen.


hd_aw19_48_ch

[ House Doctor ]

// De kracht van ton sur ton

Ton sur ton bestaat al lange tijd, maar verveelt eigenlijk nooit. Het zorgt voor samenhang tussen de verschillende elementen, waardoor je naar hartenlust kunt spelen met texturen en vormen. Doordat alle kleuren aan elkaar verwant zijn wordt het bovendien nooit te druk. Heb je wat meer lef? Dan neem je echt alle aanwezige items in een ruimte mee, zoals de radiator. Dat staat heel elegant en stijlvol, al zeggen we het zelf.

Op welke manieren zorg jij ervoor dat jouw woning een nieuwe start krijgt?


Beeld:   Cover. Broste Copenhagen // 1. H&M Home // 2 + 3 House Doctor

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter