4 tips voor het inrichten van je thuiswerkplek

20 december 2019
shutterstock_719017357

Er wordt tegenwoordig steeds meer vanuit huis gewerkt. Naast dat er veel zzp’ers zijn in Nederland, geven steeds meer bedrijven hun personeel de ruimte om thuis te werken. Als jij vaak thuis werkt, is het fijn om een eigen werkplek te hebben. Een plek waar je alleen zit als je aan het werk bent. Zo’n plek zorgt ervoor dat jij sneller in je concentratie kunt komen en veel werk afkrijgt. Maar hoe richt je deze werkplek het leukst in? Wij leggen uit hoe dit aanpakt!

Licht de kamer op met kunstlicht

Het is belangrijk dat je werkplek beschikt over voldoende licht. Licht zorgt ervoor dat je minder snel vermoeid raakt en productiever te werk kunt gaan. Natuurlijk wil je het liefst een werkplek waar je voldoende daglicht binnen krijgt, maar dit is helaas niet altijd mogelijk. Daarom kun je ervoor kiezen om een lamp te gebruiken die het daglicht imiteert. Zo blijf je langer scherp. Een bureaulamp is onmisbaar, zo is jouw bureau altijd goed verlicht. Naast dat het erg praktisch is, kan het ook een mooie toevoeging zijn aan jouw thuiskantoor.

Clean desk 

Een opgeruimd bureau is een opgeruimd hoofd. Door minder spullen op je bureau te leggen, raak je minder snel afgeleid. Daarom is het goed om een werkplek te creëren met een ‘clean desk policy’. Zorg voor voldoende opbergruimte door bijvoorbeeld een praktische kast neer te zetten of te kiezen voor een bureau met lades.

Een fijne stoel voor optimaal comfort 

De stoel is misschien wel het belangrijkst. Deze moet lekker zitten. Op basis van een stoel stel je de hoogte van je bureau af. Het is belangrijk om je stoel zo te zetten zodat je je voeten plat op de vloer kunnen worden gezet. Dit draagt namelijk bij aan een goede zithouding, zodat je geen last krijgt van bijvoorbeeld je rug. Het fijne aan een goede bureaustoel is dat hij makkelijk te verschuiven is. Wil jij toch liever een ‘normale’ stoel gebruiken als bureaustoel, dan kun je er heel makkelijk zelf bureaustoelwielen onder zetten. Met bureaustoelwielen maak je van ieder soort stoel een eigen bureaustoel. Daarnaast kun je meubelwielen ook gebruiken om onder je meubels te plaatsen, denk hierbij aan je kast of bureau. Zo kun je ook deze makkelijk verschuiven.

shutterstock_376829140

Geef de kamer sfeer én zuurstof met een plant

Planten in je werkplek zien er niet alleen super leuk uit, ze zijn ook nog eens multifunctioneel. Een plant zorgt er namelijk voor dat de lucht wordt gezuiverd en je meer zuurstof in je kamer hebt. Dit heeft weer een positieve invloed op je concentratievermogen en kan er voor zorgen dat je effectiever te werk gaat.

shutterstock_575137411

Wij hopen dat je met deze tips een fijne thuiswerkplek kunt creëren!

Kijk ook eens naar

Geen reacties

Laat een reactie achter